EL COLESTEROL

 • ¿Qué es el colesterol?
 • El colesterol és una substància grassa present en l'organisme de manera natural y absolutament necessària per a la formació de les cè·lules. El cos s'encarrega de produir el colesterol que necessita. No obstant això, de vegades, tant per causes genètiques com alimentàries, el colesterol a la sang pot ser excessiu. Això passa quan superem el límit dels 200 mil·ligrams de colesterol per decilitre de sang (200 mg/dl).
 • Com puc saber si tinc el colesterol alt?

  Tenir el colesterol total per sobre de 200 mg/dl és una causa de risc de desen- volupament de malaties del cor.

  Hi ha diferents nivells que cal tenir en compte, però quan el nostre nivell de colesterol total sobrepassa el 200, això vol dir que hi ha un excés de colesterol a la sang i, per tant, hi ha perill que s'acumuli en les artèries i es un converteixi en un risc de desenvolupament de malaties del cor.

  Sempre convé evitar les acumulacions de colesterol perquè, encara que siguin petites, poden tenir efectes negatius en la circulació sanguínia de l'organisme.

  Es recomana comprovar els nivells de colesterol de manera
  periòdica. Per conèixer-los, has de consultar el teu especialista.

 • Diferències entre els tipus de colesterol
 • Hi ha diversos tipus de colesterol i tos son necessaris per a l'organisme, però els mès important són l'LDL i HDL.

  LDL (conegut com a “dolent”) El LDL viatja des del fetge fins als òrgans per reparar les mebranas de les cèl·lules, però pel camí deixa petits dopòsits de colesterol a les parets arterials. Com més alt tinguem l'LDL, més probabilitats hi haurà que s'acumuli a les artèries. Es recomana mantenir els nivells de colesterol LDL per sota de 100 mg/dl. HDL (conegut com a “bo”) El colesterol HDL, en canvi, viatja des dels òrgans fins al fetge recollint l'LDL sobrant que ha quedat a les artèries, i així ens ajuda a mantenir les artéries en bon estat. Es recomana mantenir els nivells d'HDL per sobre de 40 mg/dl en el cas dels homes, i de 50 mg/dl en el de les dones.

El colesterol ha de ser menor de 200. Además, el LDL debe ser inferior a 100 y el HDL superior a 40 en hombres y 50 en mujeres.

Mostra taula dels tipus de colesterol

 • El teu nivell de colesterol és adequat?
 • Introdueix els teus nivells de colesterol bo i dolent per saber si ets dins dels nivells correctes.

  Primer pas selecciona

  Home Dona