{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El 2010 Danone i el Banc dels Aliments van crear “Junts ajudem el doble”, un programa d’innovació social que mostra com poden col•laborar de manera eficaç les empreses amb els bancs dels aliments. Aquest compromís en el camp de la relació entre la indústria alimentària i les entitats d’acció social és extremament innovador, atès que l’empresa passa de ser un col·laborador puntual a ser un col·laborador continu del Banc dels Aliments. És a dir, més enllà de fer donacions d’excedents puntuals, Danone va analitzar juntament amb el Banc dels Aliments la seva capacitat i les seves necessitats, per adequar les donacions i la distribució corresponent com si fos un client més de la companyia. D’aquesta manera, l’empresa contribueix a evitar la irregularitat, els possibles problemes de proveïment d’aliments i la incertesa pel que fa a la quantitat d’aliments de què es disposen setmanalment per distribuir entre les persones que més els necessiten.

Gràcies a aquest projecte, Danone va superar l’objectiu que s’havia marcat de doblar la seva donació respecte al que feia en anys anteriors com a col·laborador puntual i el 2010 va entregar 10 milions d’unitats de consum, un nivell de donació que manté cada any.

La col·laboració entre Danone i el Banc dels Aliments va més enllà de la donació de producte

Danone aborda d’una manera global el seu paper de col·laborador continu del Banc dels Aliments i l’ajuda en diverses activitats.

El Gran Recapte d’Aliments: Danone dóna suport des de fa anys al Gran Recapte d’Aliments mitjançant diverses iniciatives:

1. Mobilització dels consumidors a través de la plataforma Somriures Solidaris al web d’Alimenta Somriures.

2. Mobilització social a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i YouTube).

3. Campanya interna de recapte de productes de primera necessitat donats pels empleats de Danone de tots els seus centres de treball i també de nombrosos proveïdors.

4. Participació de voluntaris de Danone i els seus familiars en les tasques de recollida d’aliments als punts de venda i de classificació als magatzems dels bancs dels aliments (més de 50 voluntaris).

Voluntariat corporatiu Huellas Danone:

El voluntariat ja va començar amb el projecte “Junts ajudem el doble”, que va desenvolupar un equip format per membres de diferents departaments de Danone i del Banc dels Aliments. Posteriorment, s’ha organitzat un voluntariat professional en què els empleats han aplicat els seus coneixements empresarials per emprendre tasques de consultoria solidària i també s’han fet donacions de material i d’equipament. A més, els treballadors participen juntament amb les seves famílies com a voluntaris per ajudar en les campanyes de recollida d’aliments que organitzen els bancs dels aliments.

Campanyes de donació:

“L’euro solidari” va ser una campanya que van fer el 2011 el Banc dels Aliments, Carrefour i Danone, en què per cada compra d’un multipack de producte del Grup Danone es donava un euro als bancs dels aliments per ajudar-los a distribuir 35.000 tones d’excedents alimentaris de la Unió Europea.

Sensibilització social:

Danone va fer una campanya de conscienciació ciutadana per informar i sensibilitzar sobre l’actual crisi alimentària i el seu impacte en el “quart món”.

Compromís social de Danone, la nostra filosofia d’empresa

“Junts ajudem el doble” és un dels projectes que engloba Compromís social de Danone, el programa d’acció social de l’empresa que respon a la seva llarga trajectòria en matèria de responsabilitat social. Aquest programa suposa una implicació plena i continuada de la companyia en la societat en l’àmbit de la salut i la nutrició. Amb “Junts ajudem el doble”, Danone reafirma el seu compromís de continuar ajudant a aportar salut a través de l’alimentació al màxim nombre possible de persones, incloent-hi les més desfavorides.

Com es prepara?