ALIMENTACIÓ ECOLÒGICA I PER QUÈ ÉS IDEALS PER ALS NENS

Nutrició

Hem sentit dir molt sobre els aliments d’origen ecològic i els seus possibles benefici per la nostra salut i la del nostre planeta. Però... sabem realment què és l’alimentació ecològica?

La paraula ecològic és sinònim d’orgànic o biològic. Perquè un aliment pugui declarar-se ecològic, hi ha unes regles estrictes de producció que garanteixen una qualitat en els productes, un sabor únic i respecte per al medi ambient.

Reconèixer’ls és fàcil, gràcies a la “eurofulla”, un símbol distintiu obligatori que serveix per diferenciar-los dels aliments convencionals!

L’aspecte més important a tenir en compte a l’hora d’elegir un producte ecològic és la seva sostenibilitat: els aliments eco son més sostenibles perquè no exploten la terra ni són una amenaça per l’ecosistema. Els aliments ecològics respecten el cicle de vida dels animals i garanteixen un nivell de salut a la seva vida, reflectint la consideració pel medi ambient i la naturalesa.

La producció ecològica es diferencia de la convencional per utilitzar tècniques tradicionals de cultiu, fertilitzants naturals i un sòl aprovat pel seu ús ecològic únicament. Les seves restriccions són també un fet diferencial: no es fan servir pesticides per controlar les plagues, ni plantes manipulades genèticament (les que coneixem com a transgènics).

En la ramaderia ecològica es prioritza el benestar animal, alimentant-lo a base de productes ecològics i prevenint malalties que poden produir-se per culpa de l’amuntegament, els medicaments i altres pràctiques invasives.

Danonino Pouch Ecològic

Així com vosaltres, nosaltres també volem que els nens puguin gaudir dels aliments ecològics. Per això, néix Danonino Eco Berenar, un pouch amb moltes fruites, llet i cereals d’origen ecològic!

Per què és el berenar ideal pels petits?

  • Té un format ideal per prendre un vulguem (a l’escola, al cotxe o al parc) i no necessita fred!
  • Té més d’un 70% de fruita, que junt amb la llet ajuden a endolcir de forma natural per això no té sucres afegits*
  • No conté cap conservant ni colorant artificial!
  • El que més agrada es el seu sabor, als més petits els hi encanta! Els podreu trobar en unitats de 90 grams i en diferents sabors.

*Conté sucres naturalment presents en la fruita, la llet i els cereals.

Referències:
https://www.ifeelmaps.com/
Reglament (UE) 2018/848 del Parlament Europeu i del Consell del 30 de maig de 2018 sobre producció ecològica i etiquetat dels producte ecològics i pel que es deroga el Reglament (CE) nº834/2007 del Consell.