ALIMENTACIÓ INFANTIL

Nutrició

Una alimentació saludable i equilibrada és essencial perquè els més petits creixin, es desenvolupin i tinguin energia per afrontar les seves aventures.

¿Però, què és una alimentació saludable?

Una alimentació infantil saludable es defineix com aquella que és completa,equilibrada, segura i sostenible. El primer pas per seguir una bona alimentació és aportar els nutrients adequats, en quantitat i qualitat, i la clau està en la varietat. Com?

 • Apropant als nens aliments de tots els grups (cereals, fruites, fruita seca, làctics, carn, peix, ous, oli d’oliva verge extra i aigua). En aquesta taula podeu trobar les recomanacions de l’Agència de Salut de Catalunya 1 com la freqüència de consum de cada grup d’aliments, però les quantitats s’hauran d’adequar a l’edat del nen i de les seves necessitats individuals. Font: Generalitat de Catalunya. Agència de Salut Pública de Catalunya: l’alimentació saludable en l’etapa escolar, 2017.
 • Creant presentacions de plats divertides i plenes de color per a què els mes petits tinguin més il·lusió de menjar.
 • Prioritzant aliments frescos, de temporada i locals.
 • Reduint el consum d’aliments que no puguin ser tan saludables com les llaminadures, begudes ensucrades, brioxeria, postres làctics (flam I natilles, totalment reemplaçacables per iogurt o formatge fresc) i derivats càrnics processats com ara les hamburgueses.
 • El Plat per a que els nens mengin saludable

  Segons l’Escola de Salut Pública de Harvard2, un plat equilibrat i saludable per als nens hauria d’estar format per:

 • Un 50% d’aliments d’origen vegetal com ara verdures i fruites (que proporcionen vitamines, minerals i fibra)
 • Un 25% de grans integrals o tubercles, com blat integral, arròs integral o quinoa (que aporten hidrats de carboni i energia)
 • Un 25% de proteïnes com llegums, fruits secs, peix, ou i carn.
 • El Plat també inclou la presència de productes làctics com la llet, el iogurt i petites quantitats de formatge, ja que són una font convenient de calci i també aporten vitamina D.

  I aquí ens trobem amb el nostre propòsit: Que Danonino sigui el complement d’una alimentació sana per als nens, rica en calci i vitamines.

  Portem més de 40 anys fent diferents aliments làctics nutritiusper a nens, que als nens els hi encanten! Com el Danonino Petit Suisse “de tota la vida”, fet amb la nostra millor llet de Galícia i Astúries i ric en calci i vitamina D, que ajuden al creixement i el desenvolupament normals dels ossos en els nens. Ara no hi ha excusa per a que el teu petit pugui gaudir d’una alimentació equilibrada, divertida i deliciosa amb els productes que poden acompanyar-lo al llarg del dia.

  Referencias:
  1. Generalitat de Catalunya. Agència de Salut Pública de Catalunya. L’alimentació saludable en l’etapa escolar, 2017.
  2. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/el-plato-para-comer-saludable-para-ninos/