L`OBESITAT INFANTIL

Creixement

L’obesitat infantil és un problema mundial que afecta a molts països de baixos i mitjans ingressos, sobretot a les ciutats.

Segons l’estudi PASOS de 2019, Espanya està ubicada al quart lloc en obesitat infantil d’Europa. L’estil de vida dels últims anys s’ha allunyat d ela dieta mediterrània i s’ha fet més sedentari, provocant que creixi el sobrepès o l’obesitat en tota la població, incloent la infantil.

Què podem fer com a pares per prevenir el sobrepès i l’obesitat?

En gran part, el sobrepès, l’obesitat i les malalties relaciones es poden prevenir, però és important focalitzar-nos en elles (perquè no apareguin o per eliminar-les si existeixen) per no tenir conseqüències en l’edat adulta.

Per prevenir és clau equilibrar les calories per mantenir aquesta conducta al llarg de la tota la vida dels nens, donant-los una dieta saludable que asseguri el consum de fruites, hortalisses, llegums, cereals integrals i fruits secs.

Aquí et deixem alguns punts clau que et guiaran:

 • Assegura’t de que hi hagi verdures al seu dinar i sopar i que consumeixi 2-3 peces de fruita al dia.
 • Redueix el consum total de greixos i canvia els saturats per insaturats: per exemple, consumir menys carns vermelles i més peix i fruits secs.
 • Redueix els sucres.
 • Incentiva l’activitat física i assegura’t de que en faci almenys una hora al dia, moderant la intensitat per adequar-nos a la fase de desenvolupant i activitats diverses.
 • Educa'ls des de petits: Hem de fer-los saber com d’important és menjar bé i tenir bons hàbits sense prohibir aliments i ensenyar-los per què han de triar les millors opcions.
 • Referències::
  https://www.who.int/dietphysicalactivity/childhood/es/
  Estudi ALADINO 2015: Estudi de Vigilància del creixement, alimentació, activitat física, desenvolupament infantil i obesitat a Espanya 2015. Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentaria i Nutrició. Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Madrid, 2016.
  Informe Estudi PASOS 2019: https://www.gasolfoundation.org/wp-content/uploads/2019/11/Informe-PASOS-2019-online.pdf