{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

D'on obtinc la vitamina D?

Una exposició curta (d'entre 10 i 15 minuts) a la llum solar, evitant fer-ho entre les 12 i les 16 h, permet fabricar vitamina D. Es calcula que la vitamina D produïda per l'exposició als raigs UV representa del 50% al 70% de la necessitat total. Però compte! Una exposició al sol prolongada i sense protecció és molt perillosa per a la pell.

Per completar aquest percentatge i aconseguir l'aportació de vitamina D necessària, s'ha de seguir una bona dieta. Sobretot durant el període hivernal, quan l'alimentació és el factor que representa la principal font d'aquesta vitamina.

La llista d'aliments en què podem trobar vitamina D és més aviat curta, però en destaquen alguns com el rovell d'ou, certs tipus de peix i els aliments enriquits amb aquesta vitamina, com Densia.

Com es prepara?