{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

No cal que sigui un dia especial per gaudir d’un esmorzar diferent. Qualsevol matí que t’aixequis sense pressa i amb temps, com ara un cap de setmana o un dia de vacances, pot ser el moment ideal per posar-te el davantal i preparar un esmorzar deliciós per començar bé el dia. És una oportunitat per fer un esmorzar més elaborat, però això no vol dir que sigui complicat.

Esmorzars originals per fer a casa

Aquí tens tres idees d’esmorzars originals, saludables i fàcils de preparar per gaudir dels matins.

Galetes de canyella

Una de les maneres més delicioses de preparar galetes és fer-ho afegint-hi un toc de canyella. Són l’acompanyament perfecte per a qualsevol cafè, llet amb cacau o suc.

Ingredients:

250 g de farina

130 g de margarina

170 g de sucre morè

1 ou

1 cullerada de llet

1-2 cullerades grans de canyella en pols (al gust)

Motlles per a galetes

Preparació:

Tamisem la farina utilitzant un colador, donant-li tocs fins que estigui tota en un bol. Tamisem també la sal amb la canyella. Hi incorporem després el sucre i ho remenem.

Afegim a la barreja la margarina i la pastem amb les mans fins que es barregin tots els ingredients i quedi una textura com de molla de pa. Batem l’ou i l’hi afegim. Hi afegim també la cullerada de llet (una altra més si cal) i ho barregem fins que quedi una barreja humida i compacta a la qual puguem donar forma de bola. La tapem amb paper de plàstic i la deixem a la nevera durant mitja hora perquè reposi.

Quan hagi passat aquest temps, col·loquem la massa a sobre d’un paper de forn i l’empolvorem amb una mica de farina perquè no se’ns enganxi. Estirem la massa amb el corró fins que quedi una capa fina. Donem formes a les galetes amb un motlle o bé tallant-les a quadrats similars amb l’ajuda d’un ganivet o d’un tallapizzes. Preescalfem el forn a 180°.

En un bol, fem una mescla de sucre morè i canyella i la tirem pel damunt de les galetes. Les fiquem al forn i les deixem que es facin durant uns 15 minuts a la mateixa temperatura. Les deixem refredar i ja les podem servir.

Mugcake de civada i xocolata

Aquest esmorzar triga només uns minuts i, a més a més, és molt nutritiu: la civada conté fibra, que pot ser una bona aliada per a la nostra salut digestiva. I també ens proporciona energia gràcies als hidrats i a les vitamines.

Ingredients:

1 tassa gran

3 cullerades de llet

3 cullerades de cacau en pols

3 cullerades de farina

3 cullerades de flocs de civada

1 cullerada de sucre

1 cullerada d’oli de gira-sol

1 culleradeta de llevat

*Opcional: trossets de xocolata

Preparació:

Fiquem a la tassa primer els ingredients secs: la farina, el cacau, els flocs de civada, el sucre i el llevat. Els barregem bé amb una forquilla o una cullera.

Hi incorporem la llet i l’oli. Ho tornem a barrejar i hi posem pel damunt uns trossets de xocolata o un grapadet de flocs de civada per decorar.

Escalfem la tassa al microones a màxima potència durant uns dos minuts... I ja està, llest per menjar!

Coquetes de plàtan

Un esmorzar original que, a més a més, és ric en vitamines i proteïnes procedents de l’ou, la farina i el plàtan. Ideal per a dies plens de plans i activitats. T’assegurem que té un gust deliciós i que, a més, és molt fàcil de preparar!

Ingredients:

1 plàtan

2 ous

*Opcional: xarop, mel, fruites o sucre de llustre

Preparació:

Pelem els plàtans, els tallem a rodanxes i els fiquem en un plat fondo. Els aixafem amb una forquilla i hi incorporem els dos ous. Ho batem tot i ho barregem fins a obtenir una massa més o menys líquida.

En una paella, posem una cullerada d’oli i, quan estigui calenta, hi anem fent les coquetes a poc a poc. Podem utilitzar un cullerot per calcular les quantitats. Deixem que cada coqueta es faci fins que comencin a aparèixer bombolletes. Tombem les coquetes perquè es facin per l’altra banda, les retirem del foc i les servim.

Pots prendre-te-les amb un raig de mel per sobre o fruites.

Què t’han semblat aquests esmorzars? Quin t’ha agradat més? Perquè no només resultin originals, sinó també complets i saludables, acompanya’ls amb una mica de fruita i un Actimel.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.