{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

No cal que sigui un dia especial per gaudir d’un esmorzar diferent. Qualsevol matí que t’aixequis sense pressa i amb temps, com ara un cap de setmana o un dia de vacances, pot ser el moment ideal per posar-te el davantal i preparar un esmorzar deliciós per començar bé el dia. És una oportunitat per fer un esmorzar més elaborat, però això no vol dir que sigui complicat.

Esmorzars originals per fer a casa

Aquí tens tres idees d’esmorzars originals, saludables i fàcils de preparar per gaudir dels matins.

Galetes de canyella

Una de les maneres més delicioses de preparar galetes és fer-ho afegint-hi un toc de canyella. Són l’acompanyament perfecte per a qualsevol cafè, llet amb cacau o suc.

Ingredients:

250 g de farina

130 g de margarina

170 g de sucre morè

1 ou

1 cullerada de llet

1-2 cullerades grans de canyella en pols (al gust)

Motlles per a galetes

Preparació:

Tamisem la farina utilitzant un colador, donant-li tocs fins que estigui tota en un bol. Tamisem també la sal amb la canyella. Hi incorporem després el sucre i ho remenem.

Afegim a la barreja la margarina i la pastem amb les mans fins que es barregin tots els ingredients i quedi una textura com de molla de pa. Batem l’ou i l’hi afegim. Hi afegim també la cullerada de llet (una altra més si cal) i ho barregem fins que quedi una barreja humida i compacta a la qual puguem donar forma de bola. La tapem amb paper de plàstic i la deixem a la nevera durant mitja hora perquè reposi.

Quan hagi passat aquest temps, col·loquem la massa a sobre d’un paper de forn i l’empolvorem amb una mica de farina perquè no se’ns enganxi. Estirem la massa amb el corró fins que quedi una capa fina. Donem formes a les galetes amb un motlle o bé tallant-les a quadrats similars amb l’ajuda d’un ganivet o d’un tallapizzes. Preescalfem el forn a 180°.

En un bol, fem una mescla de sucre morè i canyella i la tirem pel damunt de les galetes. Les fiquem al forn i les deixem que es facin durant uns 15 minuts a la mateixa temperatura. Les deixem refredar i ja les podem servir.

Mugcake de civada i xocolata

Aquest esmorzar triga només uns minuts i, a més a més, és molt nutritiu: la civada conté fibra, que pot ser una bona aliada per a la nostra salut digestiva. I també ens proporciona energia gràcies als hidrats i a les vitamines.

Ingredients:

1 tassa gran

3 cullerades de llet

3 cullerades de cacau en pols

3 cullerades de farina

3 cullerades de flocs de civada

1 cullerada de sucre

1 cullerada d’oli de gira-sol

1 culleradeta de llevat

*Opcional: trossets de xocolata

Preparació:

Fiquem a la tassa primer els ingredients secs: la farina, el cacau, els flocs de civada, el sucre i el llevat. Els barregem bé amb una forquilla o una cullera.

Hi incorporem la llet i l’oli. Ho tornem a barrejar i hi posem pel damunt uns trossets de xocolata o un grapadet de flocs de civada per decorar.

Escalfem la tassa al microones a màxima potència durant uns dos minuts... I ja està, llest per menjar!

Coquetes de plàtan

Un esmorzar original que, a més a més, és ric en vitamines i proteïnes procedents de l’ou, la farina i el plàtan. Ideal per a dies plens de plans i activitats. T’assegurem que té un gust deliciós i que, a més, és molt fàcil de preparar!

Ingredients:

1 plàtan

2 ous

*Opcional: xarop, mel, fruites o sucre de llustre

Preparació:

Pelem els plàtans, els tallem a rodanxes i els fiquem en un plat fondo. Els aixafem amb una forquilla i hi incorporem els dos ous. Ho batem tot i ho barregem fins a obtenir una massa més o menys líquida.

En una paella, posem una cullerada d’oli i, quan estigui calenta, hi anem fent les coquetes a poc a poc. Podem utilitzar un cullerot per calcular les quantitats. Deixem que cada coqueta es faci fins que comencin a aparèixer bombolletes. Tombem les coquetes perquè es facin per l’altra banda, les retirem del foc i les servim.

Pots prendre-te-les amb un raig de mel per sobre o fruites.

Què t’han semblat aquests esmorzars? Quin t’ha agradat més? Perquè no només resultin originals, sinó també complets i saludables, acompanya’ls amb una mica de fruita i un Actimel.

Com es prepara?