{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L’esmorzar és un dels àpats més importants del dia, perquè des del sopar del dia anterior i fins que ens aixequem, han passat moltes hores durant les quals el nostre cos no ha rebut gens d’aliment, i necessita que li subministrem energia! Us falten idees per preparar un bon esmorzar? Doncs bé, avui us donaré unes quantes receptes per fer un esmorzar saludable.

Abans que res, és important que us aixequeu amb prou temps per dedicar uns 10 o 20 minuts a aquest moment tan important del dia: l’esmorzar. Així que us recomano que us desperteu una mica abans; i no us preocupeu, perquè un esmorzar ben fet us revitalitzarà i farà que comenceu el dia amb molta més energia i ànims!

A vegades, un s’aixeca sense gana, bé perquè el sopar anterior va ser una mica fort o perquè no té el costum d’esmorzar. Per acostumar el cos a acceptar menjar de bon matí, cal ingerir cada dia un petit piscolabis en aixecar-se, de manera que al final, serà el mateix cos qui us dirà: tinc gana!

Un esmorzar saludable ha de contenir tres grups d’aliments indispensables: fruita, que ens aporta vitamines i minerals, una mica de cereals, en forma de pa, musli o cereals d’esmorzar, que ens aporten carbohidrats complexos per tenir energia durant tot el matí, i un producte lacti, molt necessari per la seva aportació en calci, i que pot ser un got de llet, una mica de formatge o un yoghourt.

Us proposo un esmorzar saludable diferent per a cada dia de la setmana

  • Dilluns: Cafè amb llet o llet sola, amb un entrepà de tonyina i un kiwi.
  • Dimarts: Yoghourt amb cereals, fruita seca i trossos de fruita.
  • Dimecres: Suc de taronja i entrepà de formatge fresc.
  • Dijous: Batut de fruita amb llet o yoghourt, i unes torrades amb pernil.
  • Divendres: Te o infusió i yoghourt amb cereals.
  • Dissabte: Yoghourt i torrades amb melmelada de fruita baixa en sucre.
  • Diumenge: Cafè amb llet o llet sola, amb pastís casolà i un grapat de maduixes.

Com veieu, hi ha un munt de combinacions per fer un esmorzar saludable i, evidentment, no cal que seguiu aquest pla fil per randa, només cal recordar que estiguin presents els tres grups d’aliments: fruita, cereals i lactis. De totes maneres, el millor és anar variant d’esmorzar cada dia; així aportem gran varietat de nutrients al cos. Tots molt necessaris per estar i trobar-nos bé!

Si veieu que de bon matí és massa menjar, us aconsello que fraccioneu l’esmorzar en dues parts, una abans de sortir de casa i l’altra, a mig matí. Ja veureu que us prova la mar de bé!

Així que, ja ho sabeu, sortiu de casa ben esmorzats!

I no dubteu a compartir amb tots al blog de Danone els vostres esmorzars saludables!

Com es prepara?