{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Ja sabem que l’esmorzar és l’àpat més important del dia: ens aporta energia, ens dóna força i ens permet començar la jornada amb més vitalitat. Però la seva importància encara és més gran per a les persones que solen fer exercici al matí. Acostumem a tenir la idea errònia que per aconseguir un entrenament efectiu i amb uns resultats més bons, és ideal fer-lo en dejú o després d’un refrigeri lleuger, però no és així. Si sabem quins aliments hem de triar i quan els hem de prendre, podrem preparar-nos un esmorzar que ens ajudarà a fer un entrenament perfecte. Apunta-t’hi!

Com preparar un esmorzar perfecte abans de l’entrenament

Esmorza dues hores abans de fer exercici

El temps és un dels factors més importants que hem de tenir en compte. El que hem d’evitar tant sí com no és fer un esmorzar abundant i de seguida començar a entrenar, ja que aleshores no serà efectiu. Hem d’intentar fer la digestió abans, per permetre que el nostre cos absorbeixi la major part dels nutrients. Per aconseguir-ho, és ideal esmorzar unes dues hores abans de fer exercici, d’aquesta manera podrem prendre un esmorzar més complet i afavorirem la digestió.

No t’oblidis els hidrats de carboni per esmorzar

L’esmorzar perfecte per afrontar un entrenament intens ha de contenir sempre hidrats de carboni. Aquest nutrient ens ajudarà a recuperar els dipòsits de glicogen que han anat disminuint durant la nit i que són molt imports per exercitar els nostres músculs. Podem trobar carbohidrats al pa, als cereals tipus musli o a fruites com el plàtan, entre d’altres.

Proteïnes i greixos saludables

Tampoc no ens podem oblidar d’aquests dos nutrients: les proteïnes contribueixen a l’augment i a la conservació de la massa muscular. Inclou al teu esmorzar aliments com el pollastre, el gall dindi, els ous i el iogurt per obtenir proteïnes, o l’oli d’oliva, la tonyina i les fruites seques per dotar el teu cos de greixos.

Fes-te un batut de fruita i verdura

Tant la fruita com la verdura són riques en vitamines i aigua, de manera que constitueixen una opció ideal per hidratar-nos. Combina’ls per fer un batut deliciós: maduixes, plàtans, pinya, taronja, llimona… Intenta barrejar-los amb verdures com els espinacs, la col o el cogombre.

Potassi i magnesi per prevenir rampes musculars

Tots dos nutrients afavoreixen el funcionament normal dels músculs i, a més a més, ajuden a reduir la fatiga, de manera que poden ser útils per prevenir les rampes que de vegades experimentem durant els entrenaments llargs i intensos. Pots incloure a l’esmorzar plàtans, fruita seca, com ara ametlles, nous o anacards, germen del blat, tonyina o mongetes blanques.

Afegeix llavors als batuts i als cereals

Les llavors són ingredients naturals que contenen la major part dels nutrients que hem esmentat abans. Les llavors de lli són una font vegetal d’àcids grassos omega-3; la quinoa posseeix un alt nivell de fibres i proteïnes, i les llavors de chía són riques en potassi i ferro. Barreja-les als batuts, als sucs o als cereals per fer un esmorzar més complet.

Exemple d’esmorzar perfecte per entrenar

Un batut de taronja, plàtan, llet desnatada i llavors de chía.

Dues llesques de pa de sègol amb una miqueta d’oli, gall dindi i rodanxes de tomàquet.

Un iogurt barrejat amb un grapadet de nous.

Amb aquesta fórmula de partida i els consells que ja coneixes, segur que et pots preparar uns esmorzars magnífics. Com ja saps, l’entrenament perfecte passa per una nutrició a l’altura de les circumstàncies, i el teu esmorzar no pot ser menys.

Com es prepara?