{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Sabem que l’esmorzar és l’àpat més important del dia, però si hi ha algú que s’ho pren seriosament són els anglesos. L’origen de l’esmorzar anglès es remunta a l’època camperola, quan els treballadors s’enfrontaven a dures jornades laborals en climes freds i plujosos. Per això, necessitaven començar el dia amb un esmorzar fort i complet. Més tard, cap al segle xix, aquest esmorzar es va posar molt de moda entre la noblesa anglesa i va passar a ser una tradició familiar.

Actualment, l’esmorzar anglès, o full English breakfast, és encara un dels més consumits i s’ha adoptat a països com els Estats Units, el Canadà o Alemanya, incloent-hi alguna variació. Aquest deliciós esmorzar està indicat especialment per a les persones que necessiten una dosi extra d’energia per començar el dia, especialment si volen fer esport o s’han d’enfrontar a una llarga jornada laboral. Si és el teu cas, no et preocupis! Aquí et donem totes les claus perquè aprenguis a preparar aquest esmorzar tan complet.

Ingredients per a un esmorzar anglès

  • Carn
  • Verdures i hortalisses
  • Ous
  • Mongetes
  • Pa
  • Patates
  • Begudes

Carn

Especialment salsitxes i bacó fregit, encara que a vegades també pot incloure botifarró. A la carn trobarem la proteïna necessària que ens ajudarà a guanyar massa muscular.

Verdures i hortalisses

Entre les quals s’inclouen els espàrrecs verds, el pebrot vermell i verd i els xampinyons. Tot plegat acompanyat també d’unes rodanxes de tomàquet rostit.

Ous

Es tracta d’un aliment imprescindible en tot esmorzar anglès. Els ous són gairebé sempre ferrats, encara que si ho prefereixes, també poden ser remenats.

Mongetes

Les típiques baked beans: mongetes estofades en salsa de tomàquet que podem trobar ja preparades i enllaunades. Encara que se’ns faci estrany incloure llegums a l’esmorzar, en realitat és una bona manera d’aportar ferro, calci i vitamines al menú.

Pa

Ja sigui pa de motlle, de barra o de pagès, fregit o torrat. És un ingredient imprescindible per acompanyar les mongetes o per sucar-lo al rovell de l’ou ferrat. També s’acostuma a prendre en forma de torrades, acompanyat de mantega i melmelada.

Patates

Les patates són també un element clau de l’esmorzar anglès. Es poden prendre de diverses maneres: rostides, fregides o en puré. De vegades s’acompanyen de quètxup o maionesa.

Begudes

Per acompanyar tots aquests aliments no hi ha res millor que una tassa de te, sens dubte un clàssic d’aquest esmorzar. Encara que també es pot prendre cafè o sucs de fruites.

Com es prepara un esmorzar anglès

Ara que ja saps quins aliments el formen, és hora de posar fil a l’agulla! Aquí et deixem la recepta per preparar un esmorzar anglès clàssic:

Ingredients:

  • 2 ous
  • 3 tires de bacó
  • 100 g de xampinyons
  • 2 llesques de pa de motlle
  • 100 g de mongetes estofades
  • 1 tomàquet
  • Oli i sal

En una paella, escalfeu-hi oli abundant per fregir-hi els dos ous. Una vegada fregits, retireu-los, reserveu l’oli en un recipient i deixeu-ne una mica a la paella per poder-hi fregir les tires de bacó i saltejar-hi els xampinyons, prèviament tallats i rentats.

Talleu el tomàquet per la meitat i, en una altra paella amb oli net,  feu-lo una miqueta per tots dos cantons. Afegiu-hi una mica de sal. Podeu fer servir aquesta mateixa paella per escalfar-hi les mongetes enllaunades.

Finalment, torreu a la paella o a la torradora dues llesques de pa i afegiu-hi les mongetes pel damunt. Disposeu tots els ingredients en un mateix plat i ja en podreu gaudir! Si t’agrada el te, recorda’t també de preparar-te’n una tassa: serà la cirereta de l’esmorzar anglès que hem preparat.

Les vitamines B6 i B12 contribueixen al metabolisme energètic normal.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.