{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Segur que a la televisió heu vist alguna vegada un esmorzar americà. El clàssic esmorzar d’origen americà es caracteritza per ser dels que més contingut calòric té, ja que està format per diversos aliments amb aportació de greixos i sucres. Quins?

Les begudes tradicionals dels esmorzars són el cafè, la llet, el te i els sucs de fruites.

A aquestes begudes i al pa o a les torrades, l’esmorzar americà hi afegeix dos aliments fonamentals per a ells: l’ou i la carn,sobretot la cansalada. Fan diverses combinacions amb aquests dos aliments: sandvitx d’ou amb cansalada cruixent, torrada amb cansalada i un forat al mig amb un ou ferrat, ous remenats amb bacó i salsitxes…

També són típics els cereals d’esmorzar tipus corn flakes, sols o ben acompanyats de llet o fruites.

 

Esmorzar americà Esmorzar americà

El més clàssic de l’esmorzar americà

Però si parlem de l’esmorzar americà, no podem oblidar-nos dels pancakes o creps americanes. És l’esmorzar preferit dels nens i dels adolescents... que bo que és! Els pancakes són unes coquetes que es fan amb massa de farina, rovells d’ou batuts i una mica de llet. Com que són tan fàcils de preparar i tenen tan bon gust, les creps americanes són populars arreu del món. Actualment, fins i tot podem comprar preparats deshidratats per fer pancakes a casa, només hem d’afegir-hi aigua i coure la massa. La veritat és que la clàssica foto de diversos pancakes disposats un sobre l’altre és visualment deliciosa i atractiva! Se serveixen calents, i s’hi aboca per sobre xarop d’erable, de blat de moro, mel o melmelada.

També podem optar per uns waffles (fets amb una barreja de diferents farines) o les clàssiques i delicioses torrades franceses (molt semblants a les nostres torrades de Santa Teresa), dues receptes que, com els pancakes, es poden combinar amb qualsevol salsa dolça o aliment salat.

Bé, doncs ja heu vist en què consisteix!

La gran pregunta ara és: com podem preparar un esmorzar americà saludable a casa? Com sempre, el més important és tenir en compte el conjunt de tot el que menjarem al llarg del dia i la despesa energètica que té cada persona. És a dir, si practiquem molta activitat física, necessitarem més calories diàries i podrem concedir-nos algun capritxet més sovint. Això sí, sempre deixant els aliments més calòrics i amb més aportació de greix i sucre per prendre’ls només de tant en tant i no cada dia, com, per exemple, els sucs de fruites, el bacó o els pancakes.

Us proposem les següents idees d’esmorzar americà (més saludables):

  • Entrepà de truita amb salsitxa (una unitat), suc de taronja natural i te amb llet semidesnatada o desnatada.
  • Got de llet semidesnatada o desnatada i torrades amb melmelada de fruites.
  • Cafè amb llet semidesnatada o desnatada i cereals d’esmorzar amb fruita natural.
  • Un parell de pancakes amb trossos de fruita natural i un iogurt.
  • Ous remenats amb torrades, cafè amb llet semidesnatada o desnatada i una fruita.

D’aquesta manera, i si és així com ens agrada, podem anar combinant el clàssic esmorzar continental o europeu amb l’esmorzar americà.

Què us sembla?

 

Com es prepara?