{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Si vols sorprendre la teva parella, els teus amics o la teva família amb un esmorzar de somni, has de tenir en compte alguns factors. La tria del dia correcte, el menjar que més els agrada o decidir si prefereixes un esmorzar casolà o un d’encarregat a fora, són només alguns dels punts que no pots passar per alt. Torrades, suc natural, flors, música… No hi ha límits, però és molt important que ho tinguis tot controlat perquè el teu esmorzar sorpresa sigui un èxit.

Com s’ha de preparar un esmorzar sorpresa

El primer que cal fer és fixar el dia assenyalat. Esborra de l’agenda els dies laborals, ja que per gaudir d’aquest tipus d’esmorzars és important tenir temps d’assaborir-ne tots els detalls. Això de llevar-se a les set del matí, engolir una torrada i beure’s el cafè de camí cap a la feina és del tot incompatible amb un esmorzar sorpresa.

Si pots, intenta que la nit anterior la persona que vols sorprendre hagi anat a dormir una mica més tard del normal perquè es desperti amb la llum del sol i tinguis temps d’organitzar-ho tot.  Si ets tu qui prepararà l’esmorzar, t’has de llevar com a mínim una hora abans per poder preparar-ho tot amb molta cura.

Un esmorzar sorpresa no es prepara d’un dia per l’altre, sinó que requereix diversos dies de planificació. Primer de tot, has de conèixer molt bé la persona que rebrà l’esmorzar. No és el mateix preparar-lo per a un amant de la xocolata que per a un fan dels smoothies.  Si, per exemple, optes per un esmorzar més dolç, prova de preparar tu mateix un pastís o uns croissantets. Si, per contra, prefereixes un esmorzar salat, unes torrades amb tomàquet i oli d’oliva seran infal·libles.

I, és clar, tampoc no hi poden faltar els lactis: un iogurt amb fruites vermelles i civada, un batut amb fruita de temporada o l’aroma d’un bon cafè són essencials  en tot esmorzar sorpresa. 

Però si realment vols conèixer els elements imprescindibles d’aquesta sorpresa, primer prepara un menú en què no faltin unes coquetes, un suc de taronja acabat d’esprémer, maduixes i, perquè, a més de deliciós, aquest esmorzar ens ajudi a afrontar millor el dia, no t’oblidis d’incloure-hi un Actimel amb L. Casei Danone, que també conté vitamina D i vitamina B6 que us ajudaran a començar el dia amb energia.

Els sucs de fruita sempre són una bona opció per a l’esmorzar, però no cal que et limitis al típic suc de taronja. Combinar fruites i verdures enriqueix els sucs, a banda de multiplicar la càrrega de vitamines. Els smoothies, per exemple, combinen fruites, verdures i iogurt o llet i es prenen ben fresquets.

Si vols incloure un d’aquests sucs en aquest esmorzar sorpresa, pots elaborar un senzill smoothie verd. Només necessites una batedora, un got de suc de taronja, un plàtan, un grapat d’espinacs i tres cullerades de iogurt. Tritura-ho tot fins que no hi quedin grumolls. D’aquesta manera inclouràs al teu esmorzar la vitamina A dels espinacs, el potassi del plàtan i la vitamina C de la taronja.

I, per completar-ho, les torrades característiques de l’esmorzar són perfectes perquè aporten hidrats de carboni, molt necessaris per començar el dia.

Esmorzars sorpresa a domicili

Si no et ve gaire de gust matinar i cuinar no és el teu fort, sempre pots trobar empreses que s’ encarreguen tant de preparar com de repartir esmorzars a domicili. No et preocupis, contractar una empresa que ho organitzi tot no ha de fer pas que la màgia s’esvaeixi. Els petits detalls marquen la diferència i són l’especialitat d’aquests esmorzars a domicili. Flors seques per adornar, els productes més frescos o, fins i tot, plats ben elaborats.

Amb tota aquesta informació, res no t’impedeix organitzar el teu propi esmorzar sorpresa! A qui li vols preparar?

*En una dieta equilibrada i amb un estil de vida saludable, Actimel amb L. Casei Danone conté vitamines D i B6, que ajuden al funcionament normal del sistema immunitari. El consum diari d’Actimel, que és una font de vitamina B6, ajuda a disminuir el cansament i la fatiga, i contribueix a metabolitzar l’energia de manera normal. És beneficiós per a la gent que vol arribar a la quantitat diària recomanada de vitamina B6.

Com es prepara?