{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Entre els propòsits per la tardor que ens fem amb la tornada a la rutina, molts ens hem proposat tornar al gimnàs. És clar que sí! Hem d’estar en forma! Per això avui us parlaré de batuts energètics per tornar al gimnàs amb energia.

Quan anem al gimnàs és important hidratar-nos bé i consumir moltes vitamines i minerals per cuidar el cos tant per dins com per fora. Els batuts a base de fruites i hortalisses crues són un superpaquet multivitamínic que ens aporta gran quantitat d’aigua, i això ens ajuda a hidratar-nos d’una manera fàcil i diferent. Però, sobretot, una gran dosi de vitamines i de minerals antioxidants que, com el nom indica, prevenen l’oxidació o el deteriorament del cos i, per tant, ens ajuden a estar fantàstics cada dia.

No oblideu que, per aprofitar tot el contingut d’antioxidants del batut, és important consumir-lo acabat de preparar o poc després, i no deixar-lo fet durant moltes hores perquè perdríem algun nutrient!

Aneu preparant el iogurt o la llet per fer-los mentre jo us proposo la selecció següent:

  • Batut energètic de plàtan: hi ha mil versions del clàssic “batut de plàtan”. Amb clares d’ou, plàtan i iogurt desnatat; amb iogurt desnatat, llet, plàtan i canyella, etc. El plàtan ens aporta hidrats de carboni i una gran quantitat de potassi i fòsfor, nutrients importants per a l’esportista!
  • Batut de civada: batut de iogurt o llet desnatada amb sègol de blat, civada, germen de blat, cacau en pols, proteïna de xerigot i mel. Amb grans dosis de fibra i de proteïna! Aquest batut es pot preparar amb textura de farinetes espesses o líquid, si hi afegiu més llet.
  • Batut amb nous i mató: en aquest cas, a la llet desnatada o iogurt hi heu d’afegir quatre nous, una mica de mató i proteïna en pols.
  • Tassetes de mango i maduixanecessitareu un plàtan, mango, iogurt i suc de maduixa. Els nutrients que aporten aquestes fruites se solen perdre amb la suor, així que aquest batut us ajudarà a reposar-los i a continuar amb energia el dia. A més, el iogurt ens aporta calci i vitamina D, imprescindibles per als ossos!
  • Batut ric en fruites!: prepareu-lo amb meló, pinya, iogurt o llet desnatada, mel, gingebre fresc i gel al gust. Molt refrescant!

Pel que fa als ingredients, ja veieu que es tracta de provar quines combinacions us agraden més, només heu de deixar anar la imaginació i segur que us sortiran uns batuts espectaculars.

Ah! i voleu afegir a aquests batuts una mica més de proteïna a més del iogurt? Doncs afegiu-hi clara d’ou, flocs de civada, formatge fresc, xocolata en pols, llevat de cervesa, beguda de soja, gelatina sense sabor dissolta en aigua, fruita seca, etc. I què em dieu de posar-hi una mica de cogombre, tomàquet o api? Li donarà un toc d’allò més original!

Us deixo una selecció de batuts refrescants per ajudar els ossos perquè no us quedeu sense idees!

Tornem al gimnàs amb energia, és clar que sí!

Com es prepara?