{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Encara que tots sabem què vol dir començar el dia amb un esmorzar complet, amb les presses de bon matí a alguns ens costa fer-lo. Però preparar un esmorzar com cal i gaudir-ne no ha de suposar-nos gaire estona. També és la millor manera d'obtenir l'energia que necessitem i evitar tenir sensació de gana a mig matí. Juntament amb DANONE veurem unes quantes idees per preparar un esmorzar complet inspirades en cinc països diferents. En aquestes receptes combinarem ingredients molt senzills per crear uns esmorzars deliciosos que ens ajudaran a rehidratar-nos després d'una nit de descans i a satisfer en part les nostres necessitats diàries d'hidrats de carboni, proteïnes, vitamines i minerals.

Com als Estats Units: començar el dia de manera lleugera i deliciosa amb l'esponjositat d'una crep americana

Segur que unes quantes creps a l'estil nord-americà t'animen a sortir del llit. I és que aquest esmorzar tradicional dels Estats Units és molt fàcil i ràpid de preparar, i, si utilitzem iogurt natural, tindran una textura lleugera, esponjosa i fundent. Per preparar-les, barreja en un bol una tassa de farina amb una cullerada de sucre i una mica de llevat i bicarbonat. En un altre bol, bat un ou juntament amb una tassa de iogurt DANONE i, si cal, una mica d'aigua, i a continuació barreja-ho amb els ingredients secs. Cuina la massa en una paella o una planxa i decora-la amb el que et vingui més de gust per començar el dia de la millor manera.

Mirant cap al Japó: els beneficis d'una tradició ancestral

Els esmorzars típics al Japó poden estar compostos de sopa de miso, envinagrats, arròs al vapor i tamagoyaki, una mena de truita japonesa feta amb ous, una mica de sucre, vinagre d'arròs, salsa de soja i sal. Es tracta d'un plat molt lleuger que se sol preparar en una paella rectangular. Aquesta mena d'esmorzar ja inclou un aliment fermentat, la soja, ingredient present a la sopa de miso. Per què no proves d'afegir-n'hi un altre, el iogurt, un producte fermentat derivat de la llet que t'aportarà tots els beneficis dels seus microorganismes vius,1 a més de calci i proteïnes.2

De viatge a Mèxic: un toc picant per a l'esmorzar

Per gaudir d'un matí de diumenge fantàstic sense fer res, per què no et prepares uns contundents ous rancheros a la mexicana? Per fer-ho, ratlla uns tomàquets i unes cebes en un bol amb all, salsa de tabasco, uns quants jalapeños (compte, que piquen) i una mica de sal i pebre. Fregeix la barreja durant uns minuts i, a continuació, afegeix-hi una llauna de frijoles negres. Mentre s'escalfen els frijoles, fregeix uns ous i serveix-ho tot junt sobre unes tortilles mexicanes. També pots donar-li el teu toc afegint-hi unes rodanxes d'alvocat, coriandre picat o formatge feta. Un consell: t'has passat amb el tabasco? Afegeix-hi una mica de iogurt DANONE per sobre per compensar.

Atreveix-te amb un sandvitx suec

Potser la idea de menjar peix per esmorzar et semblarà estranya, però un esmorzar típic a Suècia consisteix en un sandvitx amb peix o carn freda, formatge o maionesa i verdures com ara tomàquet o cogombre. Òbviament podem combinar els ingredients com vulguem perquè s'adaptin al nostre gust. No només és un esmorzar complet i que atipa, sinó que, a més a més, inclou aliments dels principals grups (lactis, verdures i proteïnes en forma de carn o peix)4, per la qual cosa pot ser una manera fantàstica de començar el dia.

Esmorzar escocès: un toc nou de iogurt per al típic farro!

El farro, l'esmorzar tradicional a Escòcia i a altres llocs com el Quebec al Canadà, està tornant a guanyar adeptes. I per què? Doncs perquè com a aliment integral constitueix una base excel·lent per a qualsevol esmorzar o per picar entre hores. I, a més a més, és molt fàcil de preparar: només has de barrejar3 civada i aigua o llet, posar-ho tot a bullir i deixar que es cogui a foc lent uns quants minuts. I per què no proves també d'afegir-hi una mica de iogurt DANONE? Pots deixar-ho preparat la nit abans i, al matí, només has d'escalfar-ho i afegir-hi algun complement que t'agradi.

Als teus fills no els agrada prendre llet per esmorzar? Canvia-la pel iogurt!

Per hidratar-nos després de la llarga nit, la majoria dels adults solem prendre suc de fruita, te o cafè. En canvi, als nens els donem llet calenta, de vegades barrejada amb cacau en pols, com a França, o bé amb cereals en altres països. Ara bé, si als teus fills no els agrada la llet o tenen problemes per digerir-la, per què no t'animes a donar-los iogurt? El iogurt DANONE és un aliment deliciós que es pot combinar fàcilment amb fruita seca, fruita, mel, melmelada i moltes altres opcions. A més a més, és font de calci4, un mineral indispensable per al desenvolupament dels més petits, i conté microorganismes vius1 que ajuden a digerir la lactosa. Boníssimes notícies per a les persones que tenen dificultats per digerir-la!

Fonts oficials

1 http://www.yogurtinnutrition.com/5-things-about-yogurt-and-the-bacteria-that-defines-it/ El iogurt conté microorganismes vius. Els microorganismes vius presents al iogurt o la llet fermentada ajuden les persones que tenen dificultats per digerir la lactosa a fer-ho.

2 **El calci i les proteïnes ajuden a mantenir uns ossos sans.

3 https://authoritynutrition.com/9-benefits-oats-oatmeal/

4 CIQUAL de França, 2016

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.