{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Vols fer magdalenes aquest estiu? I cupcakes decorats? Atreveix-te a preparar els teus propis cupcakes. En aquest article veurem com es fan les magdalenes i, si vols, després les pots decorar com un muffin o un cupcake.

Però, comencem pel principi! Coneixes la diferència entre magdalena, muffin i cupcake? Són tres productes de rebosteria similars, però diferents. Les semblances són que magdalenes, muffins i cupcakes s’elaboren, bàsicament, amb farina, ous, mantega (o oli), sucre i llevat. Per tant... què canvia?

Les diferències principals són que les magdalenes s’elaboren amb oli, mentre que per als muffins i als cupcakes es fa servir mantega. Les magdalenes solen ser més esponjoses que els muffins, perquè tenen bombolletes d’aire a la massa perquè es baten més. Els muffins, en canvi, incorporen menys bombolles d’aire perquè es baten menys, són més plans que les magdalenes i tant poden ser dolços com salats, al contrari que les magdalenes i els cupcakes, que sempre són dolços. I una última diferència: normalment els cupcakes s’adornen de la manera més creativa i original que se’ns pugui acudir, mentre que les magdalenes i els muffins no s’acostumen a adornar (o almenys no tant). 

Per elaborar les nostres pròpies magdalenes podem triar entre infinitat de receptes diferents, com ara magdalenes de iogurt o magdalenes de xocolata.

Magdalenes de iogurt

Ingredients:

·1 sobre de llevat en pols

  • 200 g de sucre morè
  • 300 g de farina
  • 3 ous
  • Ratlladura de llimona
  • 1 iogurt natural Danone
  • 150 ml d’oli de gira-sol o d’oliva
  • Un pessic de sal

Elaboració:

  • Posa els ous i el iogurt natural Danone en un bol.
  • Afegeix-hi dues mesures de iogurt (fent servir l’envàs del iogurt) de sucre.
  • Afegeix-hi una mesura de iogurt d’oli de gira-sol, una mica de sal i torna a barrejar-ho tot perquè els ingredients s’integrin. Tamisa 3 mesures de iogurt de farina amb el llevat i incorpora-ho a poc a poc a la massa.
  • Afegeix la ratlladura d’una llimona a la barreja i bat-ho tot molt bé per última vegada.
  • Quan estigui a punt, reparteix la massa en motlles per a magdalenes omplint-los només fins a la meitat. Posa les magdalenes al forn durant 20 minuts a 200 graus. Pots comprovar si les magdalenes estan fetes clavant-hi un escuradents: si surt net, vol dir que ja les pots treure del forn.
  • Amb l’ajuda d’unes barnilles, bat bé la barreja fins que quedi uniforme.
  • Fica les magdalenes al forn durant 20 minuts a 200 graus.
  • Pots comprovar que les magdalenes estan fetes clavant-hi un escuradents: si surt net, vol dir que pots treure-les del forn.

Magdalenes de xocolata

Ingredients:

·1 sobre de llevat en pols

  • 200 g de sucre
  • 300 g de farina
  • 3 ous
  • 60 g de cacau pur en pols
  • 250 ml de llet
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 100 ml d’oli de gira-sol
  • 1 pessic de sal

Elaboració:

  • Bat els ous, afegeix-hi el sucre i barreja-ho fins que aquest quedi del tot dissolt. Incorpora-hi a poc a poc els olis i la sal.
  • A continuació, afegeix-hi la llet i barreja-ho. Afegeix-hi la farina i el llevat tamisats i, finalment, incorpora-hi el cacau en pols fent-lo passar també pel colador. Torna a barrejar-ho tot fins que no hi hagi cap grumoll.
  • Deixa reposar la massa tapada amb paper film a la nevera 30 minuts com a mínim.
  • Mentrestant, preescalfa el forn a 200 ˚C. Col·loca les càpsules de silicona sobre una safata de forn i aboca-hi la massa de manera que només ocupi 3/4 parts del motlle, perquè no vessi quan pugin.
  • Enforna-les entre 15 i 20 minuts.
  • Veuràs que les magdalenes estan a punt quan es comencen a daurar o fent la prova de l’escuradents.
  • Treu els motlles del forn i deixa’ls reposar 5 minuts.

Aquí tens més receptes de delicioses magdalenes de iogurt, com ara unes magdalenes de xocolata i nous o unes magdalenes de nabius. O, si ho prefereixes, també et deixem un enllaç amb receptes per fer muffins, com ara uns muffins de iogurt i xocolata lleugers o uns de carabassa.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre