{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Sí, a tots ens ha passat. Obres l’Instagram i el veus allà: sobre una taula de fusta vintage o un taulell blanc impecable. Tot perfectament ordenat i amb una llum brillant. El bol, de disseny, presideix la imatge i la base de iogurt sosté unes fruites perfectament tallades i ordenades. I aleshores, casi sense adonar-te’n, et descobreixes somiant el nou rei de l’esmorzar: l’Smoothie Bowl.

Uns diran que només és una moda passatgera, però la veritat és que esmorzar un Smoothie Bowl ja s’ha convertit en un hàbit i té molts, moltíssims adeptes.

Però què és l’Smoothie Bowl i què té que fa que tots en vulguem tastar un?

L’Smoothie que no es beu  

Hi ha Smoothies i Smoothie bowls. La diferència? Els primers es beuen perquè són batuts i els segons es mengen perquè tenen una base espessa i fruits sòlids. Els Smoothies Bowls són l’opció més pausada de l’Smoothie, que ens exigeix asseure’ns a la taula, esmorzar sense presses i assaborir cada ingredient.

El secret està en la base

La pedra angular d’aquest esmorzar és la base. Depenent dels nostres gustos i de la textura i densitat que vulguem aconseguir, podem utilitzar i barrejar diferents ingredients. El top 3? Fruites, verdures i com no: el iogurt.

És fàcil, atractiu i gustós

Preparar un Smoothie Bowl no és complicat, només necessitem fruites, verdures i iogurt. No hi ha una recepta màgica, cada un pot preparar el seu Smoothie com vulgui. Però per servir-nos de guia, aquí tens un exemple de preparació:

  • 1 tassa de fruites o verdures

Escull les fruites i les verdures que més t’agradin, talla-les i posa-les al congelador durant unes hores. Així aconseguirem la textura i l’espessor que necessitem.

  • ½ tassa de iogurt

Per a no barrejar els gustos amb els de les fruita, tria un iogurt natural. Pots utilitzar un iogurt natural, Oikos o Danone A tu gusto.

  • 1 cullerada dolça

Mel, sucre, melassa… Per donar-li un puntet dolç necessitaràs una mica d’endolcidor. Tria el que més t’agradi o prova’ls tots!

A la batedora!

Una vegada triats els ingredients només queda barrejar-los. L’utensili que utilitzis depèn de tu: una picadora, una batedora o un robot. L’important és que quedi una barreja homogènia amb la textura que prefereixis.

I ja només ens quedarà l’ingredient secret: el topping! Fruits secs, llavors, cereals, fruita, fruits del bosc... Tots estan permesos. Juga a barrejar els seus sabors i textures i afegeix color al teu Smoothie. Creativitat al poder!

Com es prepara?