{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Magdalenes de iogurt

Les magdalenes són una recepta d’allò més tradicional. Segons diuen, l’origen de les magdalenes a Espanya és en les peregrinacions del camí de sant Jaume, en què una jove anomenada Magdalena servia als peregrins aquests pastissets en forma de conquilla.

Magdalenes casolanes

Actualment, trobem múltiples opcions molt semblants a les magdalenes, tal com us expliquem als apunts “Receptes per fer muffins” i “Cupcakes perfectes per al seu aniversari”, però si som fidels a la recepta de les magdalenes tradicionals, trobem altres versions que incorporen el iogurt com a ingredient. Aquí t'ho expliquem:

Ingredients per a les magdalenes de iogurt

  • 1 sobre de llevat
  • Sucre
  • Farina
  • 3 ous
  • Ratlladura de llimona
  • 1 iogurt natural Danone
  • Oli de gira-sol
  • Sal

Preparació

Posa els ous en un bol juntament amb el iogurt natural Danone.

Afegeix-hi dues mesures de iogurt de sucre.

Amb l’ajuda d’una vareta, bat bé la barreja fins que quedi uniforme.

Afegeix-hi una mesura de iogurt d’oli de gira-sol, una mica de sal i torna a barrejar-ho tot perquè els ingredients s’integrin.

Tamisa 3 mesures de iogurt de farina amb el llevat i vés incorporant-ho a poc a poc a la massa.

Afegeix la ratlladura d’una llimona a la barreja i bat-ho molt bé per última vegada.

Quan estigui a punt, reparteix la massa en un motlle per a magdalenes omplint-lo només fins a la meitat.

Fica les magdalenes al forn durant 20 minuts a 200 graus.

Pots comprovar que les magdalenes estan fetes clavant-hi un escuradents: si surt net, vol dir que pots treure-les del forn.

Unes magdalenes diferents

Magdalenes d’avellanes i iogurt

Els ingredients necessaris són 115 g de iogurt natural (una mica menys d’un gotet), 115 g de farina, 100 g de sucre, 25 g d’avellanes, 5 g de farina de blat de moro, 5 g de llevat i 1 culleradeta d’essència de vainilla. Per començar a preparar-les, preescalfem el forn a 180 °C i en un motlle rígid col·loquem motlles de paper (si són decorats quedarà molt més guai!). Continuem barrejant de manera homogènia el iogurt amb les farines tamisades, el sucre, els ous lleugerament batuts i l’essència de vainilla, i hi afegim les avellanes picades. Omplim els motlles fins als ¾ de la capacitat i els fornegem durant 15 minuts.

Magdalenes de nabius

Necessitem 225 g de farina, 3 cullerades d’oli d’oliva, 3 clares d’ou, 115 g de sucre, 1 Activia natural o de fruites vermelles, 100 g de nabius frescos, 1 culleradeta de vainilla, 1 culleradeta de pebre dolç (o de Jamaica), 1 culleradeta de bicarbonat de sodi i ¼ de culleradeta de sal. Comencem escalfant el forn a 190 °C, i igual que en la recepta anterior, col·loquem els motlles de paper en el motlle rígid. Tamisem la farina, el bicarbonat, la sal i la meitat del pebre en un bol gran. Hi afegim la meitat del sucre i ho barregem homogèniament. En un altre bol batem les clares i hi incorporem l’oli, el iogurt i la vainilla barrejant-ho molt bé. Ho barregem amb la farina. Netegem bé els nabius, els arrebossem lleugerament amb farina (perquè no se’n vagin al fons de la magdalena) i els incorporem a la barreja anterior. Distribuïm la barreja pels motlles. Amb el sucre i el pebre que no havíem utilitzat fem una barreja i empolvorem les magdalenes per sobre. Les fornegem durant 25 minuts.

Magdalenes de xocolata i nous

Els ingredients necessaris són 4 ous, 1 iogurt Vitalinea natural (l’envàs serà la “mesura” per als ingredients següents), 1 mesura d’oli de gira-sol, 2 mesures de sucre, 3 mesures de farina de blat, 1 sobre de llevat, 2 cullerades de cacau pur, 2 grapats de nous i ratlladura de llimona. Comencem escalfant el forn a 180 °C. Continuem batent els ous, hi afegim el iogurt i ho remenem bé. Hi incorporem l’oli i el sucre i ho barregem molt, però que molt bé, assegurant-nos que està ben dissolt. A poc a poc, hi anem afegint la farina fusionant-la molt bé amb la resta de la massa. Hi incorporem les cullerades de xocolata, les nous picades i la ratlladura de llimona. Omplim els motlles i els fornegem durant 15-20 minuts.

Magdalenes farcides de melmelada de maduixa

Necessitem 4 ous, 1 iogurt Vitalinea natural (l’envàs serà la “mesura” per als ingredients següents), 1 mesura d’oli de gira-sol, 2 mesures de sucre, 3 mesures de farina de blat, 1 sobre de llevat i ratlladura de llimona. Seguim els mateixos passos que en la recepta anterior fins al pas previ a incorporar-hi la xocolata. Repartim la massa en els motlles i hi afegim, en cada un, una culleradeta de melmelada de maduixa. Si volem, quan traiem les magdalenes del forn, podem empolvorar-les amb una mica de sucre de llustre.

Unes magdalenes diferents

Magdalenes de carbassó i tonyina

Els ingredients són 180 g de tonyina en oli d’oliva, 400 g de carbassó, 150 g de mozzarella ratllada, 250 g de farina, ½ culleradeta de bicarbonat de sodi, 1 sobre de llevat en pols, un pessic de sal, un pessic de romaní picat, 1 ou, 6 cullerades d’oli d’oliva i 2 envasos de iogurt natural. Per començar, escalfem el forn a 180 °C. Escorrem la tonyina. Pelem i rentem el carbassó i el ratllem gruixut. D’una banda, barregem els ingredients sòlids: la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal i el romaní. De l’altra, batem els ingredients “líquids”: l’ou, l’oli i el iogurt; a aquesta barreja hi afegim la tonyina i el carbassó. Combinem les dues mescles i hi incorporem el formatge ratllat, barrejant-ho tot però sense batre excessivament. Distribuïm la massa en els motlles i fornegem les magdalenes durant 25 minuts.

Us recomanem que, per saber quan estan cuites, les punxeu amb un escuradents. Ah, i penseu a deixar-les refredar! Caure en la temptació és molt fàcil, però si no vigilem, també ens podem cremar.

Us animeu a cuinar aquestes receptes de magdalenes amb iogurt? Que bones que són les magdalenes de tota la vida!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre