“Als meus fills els encanta passar el dia a la granja, córrer, jugar, alimentar les vedelles... Ho han viscut des de petits.”

Josep Maria, granja de la familia Ruiz

Hi ha històries d’amor que sobreviuen moltes generacions. Aquesta n’és una. Perquè en aquesta família fa anys que estan enamorats de la natura i dels animals.

Tot va començar el 1936, amb Jaume Gené i la compra d’aquesta masia que sempre havia somiat. Un lloc on podria treballar el camp i tenir cura dels animals. La seva filla Maria va seguir els seus passos, després ho va fer el fill d’ella, en Miquel. Avui el seu besnét, Josep M. Ruiz, continua veient com es fa de dia en aquest meravellós paisatge.

“Sóc ramader de quarta generació. No m’he plantejat una altra manera de viure.”

En Josep Maria no és només ramader, també és pare d’una nena i un nen. Compaginar granja i família no és fàcil, però amb amor es pot amb tot. I sens dubte, val la pena. A ell li encanta compartir el camp amb els seus fills, però quan creixin vol obrir-los les portes al món. Ell i aquesta terra sempre estaran aquí per a ells.

“Per descomptat, la granja sempre estarà aquí per als meus fills. Vull que siguin feliços, que estudiïn i que triïn per ells mateixos allò que volen ser.”

La passió amb la qual el seu besavi va començar es pot contemplar encara a la mirada d’en Josep Maria, però la granja ha anat canviant i s’ha anat modernitzant amb un únic objectiu: cuidar cada vegada millor dels seus animals. En els darrers anys ha fet una gran inversió amb la finalitat d’aconseguir les màximes exigències en termes de qualitat de la llet, seguretat alimentària, benestar animal i medi ambient.

“Estar al capdavant d’una granja és assumir responsabilitats. Per a les coses bones i per a les dolentes.”

I un senyal que les coses s’estan fent bé són el premi al Millor Ramader 2011 i el premi al Jove Ramader 2018, amb els quals es va reconèixer en Josep Maria, per la seva experiència i compromís amb la millora continuada. I és que en els 10 anys que ha treballat per a Danone, no ha deixat de fer inversions per aportar més benestar a les seves vaques, com la nova sala de munyida, el nou tanc de fred i la millora en les instal·lacions, a fi d’aconseguir les màximes exigències de qualitat de la llet, seguretat alimentària i benestar animal.

“Jo vull el millor per a les meves vaques, per al seu benestar i per aconseguir qualitat en la llet.”