{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Què sap sobre el iogurt? Independentment de si pren un iogurt gairebé cada dia o si amb prou feines en menja, probablement té idees preconcebudes sobre aquest refrigeri mundial, i sobre si és bo per a vostè.

A continuació, analitzarem algunes idees habituals sobre el iogurt amb l'esperança de desmuntar alguns mites. Està a punt per sorprendre's?

Mite 1: «El iogurt és principalment aigua, per la qual cosa no té gaire valor nutritiu»

Aquesta afirmació és en part certa i en part falsa. Si bé el iogurt està compost en gran part per l'aigua de la llet, la qual li confereix la seva textura lleugera i la capacitat per hidratar, també conté diversos nutrients.1

Depenent de la seva composició, el iogurt és bastant ric en calci i proteïnes, a més de contenir vitamines B12, B2 i B9. Aquestes vitamines ajuden l'organisme a formar glòbuls vermells i a reduir el cansament.2 En la majoria dels casos també conté fòsfor3 i iode, el qual contribueix a la funció tiroidal.4

A més, en un estudi recent es va descobrir que el iogurt és igual de ric en nutrients que altres refrigeris com la fruita, la fruita seca i les llavors.5

Mite 2: «No pot consumir iogurt si té problemes amb la lactosa»

Encara que tingui problemes per digerir la lactosa, hi ha una gran probabilitat que el iogurt li resulti més fàcil de digerir que altres productes lactis. El motiu és el fet que els bacteris vius del iogurt descomponen la lactosa del producte en compostos més digeribles, la qual cosa fa que el cos la pugui tolerar amb més facilitat.6

mitos sobre el iogurt 2 mitos sobre el iogurt 2

Mite 3: «Com tots els productes lactis, el iogurt engreixa»

El iogurt natural, per exemple, només té 40 calories per 100 g, la qual cosa el converteix en un refrigeri molt adequat per a les dietes, que es pot gaudir en qualsevol moment del dia.

En un estudi fins i tot es va descobrir que les persones que consumien tres iogurts a la setmana es van engreixar un 55 % menys al llarg d'un any que les que consumien menys d'una ració a la setmana.7

Per tant, el iogurt pot ser una gran elecció baixa en greixos tant com a refrigeri com per cuinar. Recordi que en molts plats pot utilitzar-se en lloc de la mantega i la nata, amb la qual cosa s'aconsegueixen resultats més lleugers, però igual de saborosos.

Mite 4: «Fins i tot el iogurt natural conté sucre»

És cert que el iogurt natural conté sucre, però principalment es tracta del sucre de la llet (lactosa), que és força diferent del sucre que s'afegeix.

No obstant això, vagi amb compte si li agrada endolcir el iogurt natural. En un estudi s'ha demostrat que les persones que afegeixen sucre al iogurt solen afegir-ne més del que contenen els iogurts ensucrats.8

És aquest el seu cas? Aleshores, potser és el moment de saber com personalitzar el iogurt natural de manera innovadora i saborosa.

Mite 5: «El iogurt és avorrit...»

Amb tantes possibilitats entre les quals triar, el iogurt no és avorrit en absolut.

I, encara que el iogurt natural sigui fàcil i còmode de menjar tal com és, també pot personalitzar-lo com més li agradi. Per què no prova de barrejar-lo amb fruita per elaborar una beguda o un batut, amb fruita seca o llavors per a una millor textura i més vitamines, o gaudir-ne amb els cereals de l'esmorzar en comptes de llet?

A més, hi ha molts tipus i textures diferents de iogurt: batut, cremós, àcid, o en forma de quefir, iogurt amb búrgul, lassi, etc. Vostè tria!

Fonts oficials

1 French Ciqual 2016
2 https://www.verywell.com/b-complex-vitamins-89411
3 http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/phosphorus
4 https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine-Consumer/
5 http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/2333794X17698525
6 https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/lactose-intolerance
https://www.efsa.europa.eu/fr/efsajournal/pub/1763
7 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24695887
8 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26826527

 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre