{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

De ben segur que tots sabeu què és un iogurt, però us heu preguntat quins secrets amaga?

El iogurt és un aliment derivat de la llet, amb nombrosos beneficis. El principal, igual que els altres aliments del grup dels lactis, és que ens aporta una gran quantitat de calci. Cada unitat de iogurt Danone Original proporciona 177 mg d'aquest mineral, fonamental per mantenir un bon estat de salut dels ossos. També aporta quantitats importants de vitamines del grup B (principalment vitamina B2) i de vitamines D i A, necessàries per mantenir un bon estat de salut.

I a més de tots aquests nutrients, quin altre secret amaga? Doncs que el iogurt és una llet fermentada gràcies a l'acció de dos microorganismes: Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus, que tenen com a funció consumir la lactosa (el sucre de la llet) i transformar-la en àcid làctic, cosa que proporciona al iogurt una consistència semisòlida i un punt de sabor més àcid. Ara bé, el secret i el benefici més gran que ens pot aportar un iogurt és el fet que quan nosaltres ens el mengem, aquests ferments són vius i n'hi ha prou quantitat per travessar les barreres físiques i químiques de l'organisme i arribar fins a l'intestí, que colonitzaran i on es desenvoluparan. Per exemple, en cada cullerada dels envasos de iogurt Danone hi ha aproximadament 44 milions de microorganismes esperant a colonitzar l'intestí, gairebé el mateix nombre d'habitants que té Espanya. Al·lucinant, oi?

I és que, gràcies a l'acció d'aquests ferments, el iogurt és un lacti més fàcil de digerir que altres aliments del mateix grup. La poca quantitat de lactosa que conté n'és la causa principal. Tanmateix, aquí no acaba la cosa. Els greixos i les proteïnes també experimenten una "predigestió" i es transformen en substàncies més senzilles que avancen pel nostre organisme de manera més fàcil. Així doncs, els ferments ens ajuden a millorar la digestibilitat i fan que sigui un aliment indicat per a totes les situacions i per a tota la família.

I això és tot? No, aquí no s'acaba tot. I és que no tots els ferments són iguals, i no tots representen els mateixos beneficis per a la salut (depèn de la soca). I això què vol dir? Els ferments es classifiquen per espècie, gènere i soca. Seguint l'exemple del ferment Lactobacillus bulgaricus, la classificació quedaria de la manera següent: Espècie: Lactobacillus, gènere: bulgaricus, soca: DN-100 182. O sigui, que no tots els Lactobacillus són bulgaricus, ni tots els Lactobacillus bulgaricus són DN-100 182. Per tant, no tots aporten els mateixos beneficis, perquè com hem dit, els beneficis són "socadependents".

En el cas de les nostres varietats de iogurt i llets fermentades, totes les soques són exclusives i estan registrades. A més, s'han dut a terme nombrosos estudis amb l'objectiu de provar els efectes dels ingredients dels productes Danone. 

Així doncs, ara que coneixem el iogurt una mica més, ja sabem que és una opció molt saludable per a tota la família, ideal per prendre en qualsevol moment del dia i un aliment molt versàtil que podem utilitzar en moltíssimes preparacions.

Us deixem unes receptes perquè les poseu en pràctica i gaudiu dels beneficis del iogurt en els vostres àpats:

Recepta amb iogurt: rotlles d'alvocat i bou de mar

Sopa freda de iogurt i trufetes de xocolata i curri

- Gall dindi amb iogurt i amb cuscús

- Hummus amb iogurt

 

Gaudiu de tots els seus beneficis!

Com es prepara?