{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Prens llet i iogurt cada dia? Si la resposta és afirmativa, t'agradaria saber més coses sobre les seves propietats? O potser sobre algun dels mites que circulen al seu voltant? Perquè puguis posar a prova i potser també ampliar els teus coneixements sobre els lactis, hem preparat un petit qüestionari.

Pregunta 1: Quantes racions de lactis es recomanen al dia?

De dues a tres.1

Pregunta 2: Per què ens recomanen consumir lactis cada dia?

Perquè contenen calci, un nutrient essencial per a l'organisme.2

Pregunta 3: Menjar iogurt cada dia ens ajuda a mantenir els ossos sans?

A. Sí, sempre que formi part d'una dieta equilibrada i d'un estil de vida saludable.

Pregunta 4: Els adults haurien de deixar de consumir lactis com a font de calci?

  1. No, el nostre organisme necessita calci al llarg de tota la vida.

Pregunta 5: Al meu fill no li agrada ni la llet ni el formatge, com puc aportar-li els nutrients procedents dels lactis (calci i proteïna)?

Donant-li iogurts, que moltes vegades venen més de gust perquè tenen diferents formats, sabors i textures i, a més a més, estan boníssims amb fruita.

Pregunta 6: Puc consumir iogurt si segueixo una dieta baixa en calories?</h2>

Sí, perquè els iogurts naturals no contenen sucres afegits i tenen pocs greixos i calories.2

Pregunta 7: El iogurt natural per postres és molt avorrit, no?

No, si li afegim un toc amb fruita de temporada.

Pregunta 8: He deixat de menjar carn i peix, però continuo amb els lactis, què soc?</h2>

Ovolactovegetarià/ana.

Pregunta 9: Quin és el millor moment del dia per consumir lactis?

Qualsevol moment és bo.

Pregunta 10: Es pot cuinar amb iogurt?

Sí, com a substitut més lleuger de la mantega o de la nata o, fins i tot, en una marinada amb herbes aromàtiques i espècies.

Pregunta 11: Com que el iogurt és un aliment fermentat, és per això que és difícil fer-ne a casa?

De cap manera, és molt fàcil. El iogurt està compost principalment de llet i ferments escalfats lleugerament durant unes hores.

Sabies que els països que més iogurt consumeixen són...

França i Turquia! Són els països amb més consum de iogurt, amb un 57 % i un 52 % de la població, respectivament, que consumeix iogurt cada dia. Potser saben alguna cosa que nosaltres no sabem!5

Fonts oficials

1 https://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/HealthyEating/HealthyDietGoals/Suggested-Servings-from-Each-Food-Group_UCM_318186_Article.jsp#.WMkUG2e1tpg

En el cas de França: http://www.mangerbouger.fr/Les-9-reperes/Les-9-reperes-a-la-loupe/Produits-laitiers

2 CIQUAL de França, 2016

http://www.webmd.com/food-recipes/features/benefits-yogurt#1

3 https://www.efsa.europa.eu/fr/efsajournal/pub/1763
https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/lactose-intolerance
4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4245561/
http://www.healthyeating.org/Milk-Dairy/Nutrients-in-Milk-Cheese-Yogurt/Yogurt-Nutrition.aspx
7 http://www.ift.org/newsroom/news-releases/2015/december/16/how-yogurt-is-made-and-other-fun-facts.aspx

Com es prepara?