{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Prens llet i iogurt cada dia? Si la resposta és afirmativa, t'agradaria saber més coses sobre les seves propietats? O potser sobre algun dels mites que circulen al seu voltant? Perquè puguis posar a prova i potser també ampliar els teus coneixements sobre els lactis, hem preparat un petit qüestionari.

Pregunta 1: Quantes racions de lactis es recomanen al dia?

De dues a tres.1

Pregunta 2: Per què ens recomanen consumir lactis cada dia?

Perquè contenen calci, un nutrient essencial per a l'organisme.2

Pregunta 3: Menjar iogurt cada dia ens ajuda a mantenir els ossos sans?

A. Sí, sempre que formi part d'una dieta equilibrada i d'un estil de vida saludable.

Pregunta 4: Els adults haurien de deixar de consumir lactis com a font de calci?

  1. No, el nostre organisme necessita calci al llarg de tota la vida.

Pregunta 5: Al meu fill no li agrada ni la llet ni el formatge, com puc aportar-li els nutrients procedents dels lactis (calci i proteïna)?

Donant-li iogurts, que moltes vegades venen més de gust perquè tenen diferents formats, sabors i textures i, a més a més, estan boníssims amb fruita.

Pregunta 6: Puc consumir iogurt si segueixo una dieta baixa en calories?</h2>

Sí, perquè els iogurts naturals no contenen sucres afegits i tenen pocs greixos i calories.2

Pregunta 7: El iogurt natural per postres és molt avorrit, no?

No, si li afegim un toc amb fruita de temporada.

Pregunta 8: He deixat de menjar carn i peix, però continuo amb els lactis, què soc?</h2>

Ovolactovegetarià/ana.

Pregunta 9: Quin és el millor moment del dia per consumir lactis?

Qualsevol moment és bo.

Pregunta 10: Es pot cuinar amb iogurt?

Sí, com a substitut més lleuger de la mantega o de la nata o, fins i tot, en una marinada amb herbes aromàtiques i espècies.

Pregunta 11: Com que el iogurt és un aliment fermentat, és per això que és difícil fer-ne a casa?

De cap manera, és molt fàcil. El iogurt està compost principalment de llet i ferments escalfats lleugerament durant unes hores.

Sabies que els països que més iogurt consumeixen són...

França i Turquia! Són els països amb més consum de iogurt, amb un 57 % i un 52 % de la població, respectivament, que consumeix iogurt cada dia. Potser saben alguna cosa que nosaltres no sabem!5

Fonts oficials

1 http://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/HealthyEating/HealthyDietGoals/Suggested-Servings-from-Each-Food-Group_UCM_318186_Article.jsp#.WMkUG2e1tpg

En el cas de França: http://www.mangerbouger.fr/Les-9-reperes/Les-9-reperes-a-la-loupe/Produits-laitiers

2 CIQUAL de França, 2016

http://www.webmd.com/food-recipes/features/benefits-yogurt#1

3 https://www.efsa.europa.eu/fr/efsajournal/pub/1763
https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/lactose-intolerance
4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4245561/
http://www.healthyeating.org/Milk-Dairy/Nutrients-in-Milk-Cheese-Yogurt/Yogurt-Nutrition.aspx
7 http://www.ift.org/newsroom/news-releases/2015/december/16/how-yogurt-is-made-and-other-fun-facts.aspx

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre