{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Si hi ha un nutrient important per al nostre organisme, és el calci. Per les diverses funcions que té, convé introduir-lo en la nostra dieta diària, tinguem l’edat que tinguem: infants, adults o ancians.

Llista d’aliments rics en calci:

Per prendre calci podem valdre’ns dels diferents aliments que en contenen. Són precisament els que hem de tenir en compte a l’hora de fer la compra setmanal. I quins són? Aquí te’ls enumerem!

Llet i derivats

Els productes lactis solen ser els que més quantitat de calci contenen. Així, la llet i els seus derivats, com ara els iogurts, els formatges o els batuts, no haurien de faltar mai a la teva llista de la compra. No cal, però, que els incloguis tots alhora; podeu anar-los alternant segons els gustos familiars. A l’hora de consumir formatge, et recomanem que optis per les versions fresques, com ara el formatge de Burgos o la mozzarella, perquè són els que menys greixos contenen.

Verdures de fulla verda

No només la llet és rica en calci, també ho són les verdures, especialment les que tenen més quantitat de color verd! Apunta a la llista els espinacs, la col arrissada, el bròquil, les bledes o els porros. Podem fer-ne una infinitat de plats i consumir-les de diferents maneres: bullides, rostides, a la planxa, com a guarnició… Per als més petits pots fer-les en puré: els encantarà!

Peix blau

A més de calci, cal destacar que aquest tipus de peix és ric en greixos insaturats i en àcids grassos omega-3. Aquest aliment procedent del mar és deliciós i convé introduir-lo, si més no, un parell de vegades en la dieta setmanal. De quina classe de peixos parlem? Sardina, llenguado, tonyina, besuc, bacallà, salmó… Tu tries!

Fruites

Tot i que no contenen tant de calci com els aliments que acabem d’esmentar, les fruites ens poden aportar una certa quantitat d’aquest nutrient, a més d’altres vitamines essencials. Omple la fruitera de kiwis, maduixes, prunes, papaies, groselles, figues o figaflors: són algunes de les fruites més riques en calci!

Ous

El rovell de l’ou conté una alta quantitat de calci i, per tant, és un aliment que no podem passar per alt. A més, l’ou en si és ric en proteïnes, un nutrient que contribueix a conservar la massa muscular. Encara que no és un producte del qual convingui abusar, sí que el podem prendre setmanalment. Si ho fas, mira de fer-lo bullit perquè conservi millor les seves propietats i no contingui greixos afegits.

Nous i avellanes

La fruita seca, especialment aquestes dues, també té un lloc a la nostra llista d’aliments rics en calci. És ideal per afegir-la a la tassa de cereals o per prendre-la a mig matí, perquè aconsegueixen saciar-nos d’una manera saludable si no n’abusem. Les avellanes, els pistatxos o els anacards també són rics en aquest nutrient. No t’oblidis de comprar-ne una bosseta!

Marisc

Sabem que el preu que té no sempre és el més econòmic, però podem permetre’ns un capritxet de tant en tant, especialment perquè sabem que el marisc també conté calci. Els llagostins, els calamarsets, els musclos i el pop són alguns dels productes de mar més rics en aquest nutrient.

Llegums

Dins d’aquest grup, hi podem afegir la mongeta vermella, els tramussos, els cigrons i les llenties. Però també hem de destacar la soja, un dels llegums més rics en calci que hi ha. La llet de soja és una bona alternativa per a les persones que tinguin alguna intolerància, com ara a la lactosa.

Què et sembla aquesta recopilació d’aliments rics en calci? Els pots tenir en compte la propera vegada que hagis de fer la llista de la compra. No n’oblidis cap!

Com es prepara?