{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Sempre s’ha dit que el iogurt és un aliment molt complet per incloure’l en una alimentació equilibrada, perquè ens aporta tot un conjunt de nutrients. Avui veurem amb més detall un dels macronutrients que ens aporta: les proteïnes que té un iogurt i quines funcions fan en el nostre organisme.

El iogurt ens aporta proteïnes, hidrats de carboni, lípids, vitamines liposolubles i hidrosolubles, i minerals com ara el calci. Tots aquests nutrients el converteixen en un aliment amb una densitat nutricional elevada, apte per completar menús o com a base per a esmorzars o berenars, perquè amb una petita quantitat ja s’aconsegueix una aportació nutricional alta i, a més, de qualitat.

Les proteïnes contribueixen a l’augment i la conservació de la massa muscular, així com al manteniment dels ossos.

Les proteïnes que ens aporta un iogurt són molt apreciades pels esportistes, perquè 100 g de producte contenen aproximadament 4 grams de proteïnes. Però la seva importància no només ve de la quantitat que ens aporta sinó del tipus de proteïna que és. Les proteïnes del iogurt tenen un alt valor biològic: són les que conté la llet, és a dir, proteïnes d’origen animal que també podem trobar en el iogurt d’una manera natural. Són llargues cadenes formades per aminoàcids. Aquestes peces, 22 en total, es combinen per formar les diferents proteïnes. D’aquests 22, n’hi ha 10 que es coneixen com a aminoàcids essencials i són els que el cos no és capaç de crear per si mateix i ha d’obtenir a través dels aliments. La resta d’aminoàcids sí que poden ser sintetitzats per l’organisme a partir d’altres substàncies. En el iogurt trobem tots els aminoàcids essencials.

En aquest article, hem vist un dels nutrients que ens aporta el iogurt, un dels puntals que ens ajuda a conservar la massa muscular i a mantenir els ossos, i que, a més, podem trobar en tots els iogurts, amb una varietat de sabors infinita que en facilita el consum. Què et sembla si comencem el dia amb un iogurt per esmorzar, acompanyat de musli i un kiwi trossejat? Tot un esmorzar complet!

Com es prepara?