{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Us presentem els 5 aliments principals que són una bona font de calci i que no haurien de faltar al nostre rebost.

La llet, el formatge, el iogurt i les llets fermentades són per excellència la font de calci més important. A més, els aliments lactis contenen vitamina D, que és necessària durant el procés d’absorció del calci a l’intestí i perquè es fixi als ossos. Per això el calci dels lactis és el que l’organisme aprofita millor, a causa de la seva gran biodisponibilitat.

Nous, ametlles, pistatxos i avellanes són els fruits secs amb més calci. La dieta mediterrània recomana prendre un grapat de fruita seca de 2 a 7 vegades per setmana.

Els llegums, com les llenties o els cigrons, i algunes llavors com el sèsam són una bona font de calci i la recomanació és consumir-ne de 2 a 3 vegades per setmana.

Vegetals de fulla verda, entre els quals cal destacar els espinacs i les bledes, que també són rics en calci.

Peixos, com les sardines i el salmó, i sobretot peixos petits que es mengen sencers com els sonsos o les anxoves, ja que el calci es concentra principalment en l’espina.

Tots aquests aliments es recomanen dins del marc d’una dieta equilibrada i un estil de vida saludable.

Com veus, disposes d’una gran varietat d’aliments per nodrir els ossos. Esperem que en gaudeixis!

Com es prepara?