{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El iogurt és present en les nostres vides  des de sempre… i potser per això, la majoria  de persones no ens hem preguntat mai per  què és tan especial i diferent respecte a la resta de lactis. En aquest article volem aclarir  aquesta mena de dubtes.

Què és el iogurt?

És un producte lacti obtingut per la fermentació bacteriana de la llet. S’aconsegueix gràcies a l’acció de dos bacteris específics (Lactobacillus bulgaricus iStreptococcus thermophilus) sobre la llet pasteuritzada, homogeneïtzada i estandarditzada en matèria grassa i proteïna (afegint-hi llet en pols si cal).

Les llets fermentades com el iogurt

La llet fermentada és la que s’obté a partir de la llet, generalment de vaca, sotmesa a un procés de fermentació a partir de l’addició de bacteris probiòtics vius que com a resultat donen un producte de gust àcid i textura més espessa.        

El iogurt és un tipus de llet fermentada fresca obtinguda mitjançant l’addició de dos microorganismes: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus.  D’altra banda, hi ha més tipus de fermentacions basades en altres microorganismes com L. Casei Danone o Bifidus ActiRegularis, entre d’altres. En aquest cas, en la fermentació intervenen bacteris diferents dels propis del iogurt, de manera que els productes obtinguts després de la fermentació per bacteris diferents no es poden denominar iogurt sinó llets fermentades.

Què són els probiòtics?

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), els probiòtics es defineixen com a “microorganismes vius que, quan s’administren en les concentracions adequades, exerceixen un efecte fisiològic que és beneficiós per a la salut del consumidor”.        

El consum diari d’aliments probiòtics, com el iogurt i les llets fermentades, pot ajudar en diverses àrees. Tot i que no tots els probiòtics tenen els mateixos efectes, entre els beneficis acceptats per a la salut, els probiòtics poden:        

  • Ajudar a millorar la digestibilitat de la lactosa.
  • Ajudar a regular el temps de trànsit intestinal i a reduir la sensació d’inflor
  • Ajudar a reforçar el sistema immunitari

No, no tots els probiòtics tenen els mateixos efectes beneficiosos sobre la salut. Els efectes beneficiosos sobre la salut varien depenent del gènere, l’espècie i finalment la soca probiòtica.

Propietats del iogurt

El iogurt, a diferència d’altres lactis, té menys quantitat de lactosa gràcies al procés de fermentació. Per tant, millora la digestibilitat de la lactosa en persones amb mala absorció de la lactosa.  A més, cal destacar l’aportació nutricional del iogurt, atès el seu contingut en proteïnes d’alta qualitat i millor digestibilitat i la seva aportació en calci d’alta biodisponibilitat (el calci dels lactis és el que millor aprofita el nostre organisme).

El iogurt desnatat

El iogurt desnatat és una manera deliciosa de prendre iogurt però amb un 0% de matèria grassa; per tant, l’aportació energètica (calories) també és menor respecte a un iogurt sencer, sense variar la resta de propietats nutritives i beneficioses del iogurt.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.