{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

El iogurt no només és un aliment fresc i deliciós, sinó que també és una font de calci i de proteïnes. En podem gaudir sol o afegint-hi els complements que ens agradin a qualsevol hora del dia i independentment de l'estil de vida que portem. Però, sabies que també és un ingredient magnífic per a moltíssimes receptes?

El iogurt DANONE natural i sense sucre es pot utilitzar com a substitut de la mantega o la nata en molts plats. També es pot utilitzar en una marinada, com a base per a un aperitiu o unes postres, com a guarnició de milers de plats o en salses. Les possibilitats són pràcticament infinites. Aquí et fem alguns suggeriments. Per què no proves també a crear les teves pròpies receptes?

Iogurt per a un còctel de gambes encara més deliciós

Un còctel de gambes estil retro és un aperitiu ràpid i fàcil per gaudir-ne a casa o per impressionar els amics. Si el preparem amb iogurt, en lloc de la clàssica salsa rosa, obtindrem un plat saborós que es desfarà a la boca. A més a més, cal tenir en compte que el iogurt és un aliment fermentat que conté bacteris vius. Per tant, el plat també agradarà a tots els que tenen dificultats a l'hora de pair la lactosa.1, 2

1. Pela un cogombre, parteix-lo per la meitat, treu-li les llavors i talla'l a trossos petits.

2. Barreja un envàs de iogurt natural DANONE amb 2 o 3 cullerades de quètxup casolà i amb la mateixa quantitat de maionesa. Així tindrem salsa per a 3 persones i només caldrà ajustar les quantitats segons els comensals.

3. Afegeix-hi sal, pebre i una mica de tabasco al gust.

4. Barreja la salsa amb el cogombre i unes gambes petites ja pelades i posa-ho tot a la nevera perquè es refredi. No ho preparis amb gaire antelació, perquè el cogombre deixarà anar aigua.

5. Serveix-ho en plats individuals sobre un jaç de fulles del teu enciam preferit i, si vols, amb un parell de gambes més grans per decorar.

El iogurt com a part d'un plat de pollastre marinat a l'estil indi i baix en greixos

Marinar el pollastre en iogurt amb herbes aromàtiques o espècies no només li aporta més sabor, sinó que també fa que la carn quedi més tendra. Aquesta recepta de sabor fresc s'utilitza per preparar pollastre a l'estil indi, però podem afegir qualsevol combinació d'herbes aromàtiques i espècies al iogurt per obtenir una marinada deliciosa.

1. Compra 1 pit de pollastre per persona. També pots tallar els pits de pollastre en trossos petits i posar-los en una broqueta.

2. Barreja un envàs de iogurt natural DANONE per a 4 persones (o la quantitat corresponent si cuines per a més gent) amb *garam masala* o un grapat d'espècies *tandoori* i suca la carn amb la barreja.

3. Si tens coriandre o menta fresca a mà, pica'n una mica i barreja-ho amb el segon envàs de iogurt DANONE per utilitzar-ho com a salsa per sucar.

4. Fes el pollastre a la planxa o a la barbacoa a l'estiu i descobreix nous sabors i aromes amb aquesta recepta deliciosa. Serveix-lo amb amanida, amb arròs o amb totes dues coses.

Posa't a improvisar amb un aperitiu o unes postres molt conegudes i fresques a base de iogurt

Tens convidats per sorpresa? Els nens tenen gana? No t'angoixis: a la nevera tens la clau per treure't de la màniga unes postres ràpides. I si no tens temps per posar-te a fornejar un fantàstic pa de pessic de iogurt, sempre pots recórrer al pla B.

Barreja un iogurt natural DANONE amb fruites del bosc gelades o una mica de fruita fresca de temporada i un toc d'essència de vainilla i passa-ho tot per la batedora. Si vols, afegeix-hi granola i serveix-ho tot en plats individuals amb fruites vermelles per sobre. Ràpid, fàcil, sa i boníssim! 

T'has passat amb el picant? El iogurt t'ajudarà a compensar-ho

Aquí tens un truc molt fàcil: si et passes sense voler amb el picant o les espècies en un plat, afegir-hi un iogurt natural de DANONE et servirà per compensar-ho. I si estàs servint un plat picant, per què no proves a posar un platet amb iogurt a taula perquè se'l serveixin els comensals? Els qui prefereixin no cremar-se tant la boca t'ho agrairan!

Fonts

1 https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/lactose-intolerancehttps://www.efsa.europa.eu/fr/efsajournal/pub/1763

2 El iogurt conté microorganismes vius. Els microorganismes vius presents al iogurt o la llet fermentada ajuden les persones que tenen dificultats per digerir la lactosa a fer-ho.

 

 

Com es prepara?