{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El iogurt no només és un aliment fresc i deliciós, sinó que també és una font de calci i de proteïnes. En podem gaudir sol o afegint-hi els complements que ens agradin a qualsevol hora del dia i independentment de l'estil de vida que portem. Però, sabies que també és un ingredient magnífic per a moltíssimes receptes?

El iogurt DANONE natural i sense sucre es pot utilitzar com a substitut de la mantega o la nata en molts plats. També es pot utilitzar en una marinada, com a base per a un aperitiu o unes postres, com a guarnició de milers de plats o en salses. Les possibilitats són pràcticament infinites. Aquí et fem alguns suggeriments. Per què no proves també a crear les teves pròpies receptes?

Iogurt per a un còctel de gambes encara més deliciós

Un còctel de gambes estil retro és un aperitiu ràpid i fàcil per gaudir-ne a casa o per impressionar els amics. Si el preparem amb iogurt, en lloc de la clàssica salsa rosa, obtindrem un plat saborós que es desfarà a la boca. A més a més, cal tenir en compte que el iogurt és un aliment fermentat que conté bacteris vius. Per tant, el plat també agradarà a tots els que tenen dificultats a l'hora de pair la lactosa.1, 2

1. Pela un cogombre, parteix-lo per la meitat, treu-li les llavors i talla'l a trossos petits.

2. Barreja un envàs de iogurt natural DANONE amb 2 o 3 cullerades de quètxup casolà i amb la mateixa quantitat de maionesa. Així tindrem salsa per a 3 persones i només caldrà ajustar les quantitats segons els comensals.

3. Afegeix-hi sal, pebre i una mica de tabasco al gust.

4. Barreja la salsa amb el cogombre i unes gambes petites ja pelades i posa-ho tot a la nevera perquè es refredi. No ho preparis amb gaire antelació, perquè el cogombre deixarà anar aigua.

5. Serveix-ho en plats individuals sobre un jaç de fulles del teu enciam preferit i, si vols, amb un parell de gambes més grans per decorar.

El iogurt com a part d'un plat de pollastre marinat a l'estil indi i baix en greixos

Marinar el pollastre en iogurt amb herbes aromàtiques o espècies no només li aporta més sabor, sinó que també fa que la carn quedi més tendra. Aquesta recepta de sabor fresc s'utilitza per preparar pollastre a l'estil indi, però podem afegir qualsevol combinació d'herbes aromàtiques i espècies al iogurt per obtenir una marinada deliciosa.

1. Compra 1 pit de pollastre per persona. També pots tallar els pits de pollastre en trossos petits i posar-los en una broqueta.

2. Barreja un envàs de iogurt natural DANONE per a 4 persones (o la quantitat corresponent si cuines per a més gent) amb *garam masala* o un grapat d'espècies *tandoori* i suca la carn amb la barreja.

3. Si tens coriandre o menta fresca a mà, pica'n una mica i barreja-ho amb el segon envàs de iogurt DANONE per utilitzar-ho com a salsa per sucar.

4. Fes el pollastre a la planxa o a la barbacoa a l'estiu i descobreix nous sabors i aromes amb aquesta recepta deliciosa. Serveix-lo amb amanida, amb arròs o amb totes dues coses.

Posa't a improvisar amb un aperitiu o unes postres molt conegudes i fresques a base de iogurt

Tens convidats per sorpresa? Els nens tenen gana? No t'angoixis: a la nevera tens la clau per treure't de la màniga unes postres ràpides. I si no tens temps per posar-te a fornejar un fantàstic pa de pessic de iogurt, sempre pots recórrer al pla B.

Barreja un iogurt natural DANONE amb fruites del bosc gelades o una mica de fruita fresca de temporada i un toc d'essència de vainilla i passa-ho tot per la batedora. Si vols, afegeix-hi granola i serveix-ho tot en plats individuals amb fruites vermelles per sobre. Ràpid, fàcil, sa i boníssim! 

T'has passat amb el picant? El iogurt t'ajudarà a compensar-ho

Aquí tens un truc molt fàcil: si et passes sense voler amb el picant o les espècies en un plat, afegir-hi un iogurt natural de DANONE et servirà per compensar-ho. I si estàs servint un plat picant, per què no proves a posar un platet amb iogurt a taula perquè se'l serveixin els comensals? Els qui prefereixin no cremar-se tant la boca t'ho agrairan!

Fonts

1 https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/lactose-intolerancehttps://www.efsa.europa.eu/fr/efsajournal/pub/1763

2 El iogurt conté microorganismes vius. Els microorganismes vius presents al iogurt o la llet fermentada ajuden les persones que tenen dificultats per digerir la lactosa a fer-ho.

 

 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.