{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Dos ingredients molt senzills són els que intervenen en l'elaboració del iogurt natural de DANONE: la llet i els ferments. Després, amb una mica de temps i de calor, la fermentació s'encarrega de la transformació màgica: així de fàcil, com en els iogurts casolans.

Ara bé, encara que la llista d'ingredients del iogurt natural sigui curta i el procés de fermentació sigui natural i ancestral, els nostres 100 anys d'experiència elaborant-ne ens ajuden a garantir que els ingredients siguin excel·lents i que els nostres mètodes de producció del iogurt DANONE en garanteixin la qualitat a cada passa. Descobreix tot el procés, de la vaca a l'envàs.

L'elaboració del iogurt natural de DANONE: llet fresca de qualitat

El primer ingredient del iogurt és la llet: llet de vaca, per ser exactes. En aquest sentit, és imprescindible seleccionar una llet de bona qualitat.

Les característiques de la llet i les condicions en què es produeix són aspectes que influeixen directament en la seguretat alimentària i qüestions clau de la nostra responsabilitat social i mediambiental. Els estàndards que determinen com s'obté la llet són molt estrictes. DANONE ha establert 70 criteris que han de complir els ramaders de DANONE i que abasten tots els aspectes que van des de les pràctiques ramaderes fins a la metodologia interna.

Garantim que la nostra llet és de màxima qualitat i, en la mesura que sigui possible, procedent de ramaders locals.

L'elaboració del iogurt natural de DANONE: ferments procedents d'una col·lecció de soques única

Després d'obtenir-la de la granja i de transportar-la ràpidament fins a les nostres fàbriques de iogurt, la llet se sotmet a un procés de pasteurització que triga diversos minuts, amb l'objectiu de matar qualsevol bacteri nociu abans d'homogeneïtzar-la.

A continuació, s'hi afegeix el segon ingredient de la recepta del iogurt: els ferments o cultius bacterians. Hi ha dos ferments clau que intervenen en l'elaboració del iogurt: el Lactobacillus bulgaricus i l'Streptococcus thermophilus. Amb una mica de calor (32-42 °C) i paciència (no gaires hores), aquests dos bacteris treballen de manera simbiòtica per convertir la llet en iogurt DANONE. Cadascun té la seva funció a l'hora de determinar el gust i la textura finals del iogurt.

Per tot això, des que DANONE va fabricar els primers productes naturals a Barcelona el 1919, no ha parat d'ampliar els seus coneixements a l'hora de seleccionar i combinar ferments per obtenir diferents propietats organolèptiques i beneficis per a la salut (digestió de la lactosa). Actualment ja disposem de la nostra pròpia "biblioteca de ferments", una col·lecció única de soques bacterianes que conté més de 4000 microorganismes, dels quals prop de 1800 són exclusius de DANONE.

L'elaboració del iogurt DANONE: la fermentació làctica, el mètode responsable de la màgia.

Quan s'hi afegeixen els ferments és quan comença la màgia: constitueixen només l'0,1 % del volum total de la llet, però la doten d'una consistència completament diferent. Els ferments s'alimenten de la lactosa present a la llet per produir àcid làctic. L'àcid làctic és essencial per aconseguir el gust i la textura del iogurt, ja que fa que la llet s'espesseixi i li atorga un sabor intens i delicat que complementa les delicioses notes cremoses pròpies de la llet.

I què més? Durant la fermentació, i també dins l'intestí, aquests microorganismes descomponen la lactosa del iogurt per facilitar-ne la digestió a totes les persones que tenen dificultats per digerir-la.1,2

Des de l'obtenció de la llet fins que es consumeix, volem que els nostres iogurts DANONE ofereixin el màxim valor nutricional i un gust i una textura incomparables.

DANONE avala la recerca per analitzar l'efecte dels ferments en la salut intestinal

Paral·lelament als nostres coneixements sobre ferments del iogurt, ens dediquem a avalar la recerca sobre el procés de fermentació i a fomentar la recerca científica sobre la microbiota intestinal donant fons a la secció Microbiota Intestinal i Salut de la Societat Europea de Neurogastroenterologia i Motilitat (ESNM, per les seves sigles en anglès), membre de la United European Gastroenterology (UEG). Es tracta d'una de les nostres 40 col·laboracions amb organitzacions científiques internacionals.

 

Fonts:

1 https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/lactose-intolerance  

2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24695892

"El iogurt conté microorganismes vius. Els microorganismes vius presents al iogurt o la llet fermentada ajuden les persones que tenen dificultats per digerir la lactosa a fer-ho.”

Com es prepara?