{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

La lactosa és un sucre present en totes les llets d’origen animal. Algunes persones desenvolupen intolerància o mala digestibilitat a aquest sucre perquè el seu cos no produeix de manera adequada un enzim, la lactasa, que fa que l’intestí pugui absorbir la lactosa. Ara bé, tot i que la gent que pateix aquesta intolerància ha de tenir certa cura a l’hora d’escollir els aliments, això no vol dir que s’hagi de privar de petits plaers com ara un berenar dolç.

3 postres sense lactosa

A continuació t’expliquem tres postres sense lactosa que trobaràs delicioses. Perquè puguis gaudir d’una gamma ben variada, t’oferim un pastís, un pa de pessic i uns cupcakes. Bon profit!

Pastís de formatge i fruites vermelles sense lactosa al forn

Ingredients

Per a la base

1 paquet de galetes sense lactosa

100 g de margarina vegetal

Per al pastís

200 g de formatge cremós sense lactosa

150 ml de nata per muntar sense lactosa

250 g de formatge mascarpone

2 ous

150 g de sucre

50 g de farina

1 culleradeta de llevat

1 culleradeta d’essència de vainilla

Fruites vermelles al gust: maduixes, gerds, nabius…

Preparació:

Preescalfem el forn a 180 ºC.

Triturem les galetes en un robot de cuina o de manera manual. Desfem la margarina al microones i l’afegim a les galetes. Quan la barreja de galetes estigui humida, la tirem al motlle i hi fem una capa uniforme. La deixem a la nevera mentre preparem el pastís.

Posem la nata a la batedora i la muntem. Hi afegim el formatge cremós, el mascarpone i el sucre. Ho tornem a batre per barrejar bé els ingredients i que el sucre hi quedi totalment integrat. Hi afegim una culleradeta d’essència de vainilla i ho remenem.

Trenquem els ous i separem el rovell de les clares. Afegim els rovells a la crema de formatges i ho remenem. Hi afegim la farina i el llevat i ho barregem fins que no hi quedin grumolls.

Muntem les clares a punt de neu i les afegim lentament a la barreja, a poc a poc i amb moviments embolcallants. Quan ja estigui a punt, traiem el motlle de la nevera i aboquem la barreja sobre la base de galeta. Enfornem el pastís uns 60 minuts.

El traiem del forn, el deixem refredar un parell d’hores, el desemmotllem i en decorem la superfície amb fruita. Deliciós!

Pa de pessic de soja amb xocolata

Ingredients:

1 Savia de Danone

1 mesura de gotet de Savia d’oli d’oliva

2 mesures de gotet de Savia de sucre

3 mesures de gotet de Savia de farina

3 ous grans

1 sobre de llevat en pols

125 g de xocolata sense lactosa

Preparació:

Preescalfem el forn a 180 ºC.

En un recipient aboquem el Savia i utilitzem l’envàs com a mesura per a la resta d’ingredients. Hi incorporem l’oli, el sucre i els ous. Ho batem bé fins que no hi quedin grumolls.

En un bol, tamisem la farina amb un colador. Hi afegim el llevat, ho remenem amb una cullera i ho incorporem a la barreja anterior. Ho remenem molt bé, amb moviments circulars fins que la farina s’hi integri.

Trenquem la rajola de xocolata a trossos mitjans i la desfem al microones un parell de minuts, vigilant sempre que no se’ns cremi. Afegim la xocolata fosa a la massa de pa de pessic i ho remenem bé.

Col·loquem la barreja en un motlle greixat amb unes gotetes d’oli i posem el pa de pessic al forn, amb calor a dalt i a baix. Ho enfornem uns 40 minuts, sempre pendents de la cocció.

El traiem del forn, esperem que es refredi i el desemmotllem. Que vagi de gust!

Cupcakes de vainilla sense lactosa

Ingredients:

200 g de sucre

150 g de margarina vegetal o de soja. També la podem substituir per 100 ml d’oli de gira-sol.

2 ous

150 ml de llet sense lactosa. Podem substituir-la per llet de soja, de civada o d’ametlla.

250 g de farina

1 cullerada de llevat en pols

2 culleradetes d’essència de vainilla

Per a la buttercream:

250 g de formatge d’untar sense lactosa

200 g de sucre de llustre

1 cullerada de margarina

1 culleradeta d’essència de vainilla

Preparació:

Preescalfem el forn a 180 ºC.

Batem els ous amb el sucre. Després hi afegim la margarina o l’oli i hi incorporem les dues culleradetes d’essència de vainilla. Ho barregem bé amb les barnilles.

Tamisem la farina amb el llevat i l’afegim a la barreja. També hi afegim la llet que hem escollit. Batem la barreja, manualment o amb la batedora, fins que tots els ingredients s’hagin integrat bé i no hi quedin grumolls.

Col·loquem una càpsula de paper per a magdalenes a cada forat del motlle. Omplim cada càpsula amb dues cullerades de massa. Ho posem al forn i deixem que es cogui uns 20 minuts aproximadament. Quan ja estiguin, els traiem del forn i els deixem refredar.

Mentrestant, prepararem una deliciosa buttercream per decorar els cupcakes. Primer batem la margarina uns segons. La batedora de barnilles és l’estri ideal per fer-ho, però si no en tenim també podem fer servir una batedora normal a velocitat baixa i amb compte.

Hi afegim el sucre de llustre i ho tornem a batre fins que quedi ben incorporat, uns dos o tres minuts. A continuació hi afegim el formatge i la culleradeta d’essència de vainilla i continuem batent fins a obtenir una crema més o menys espessa.

Traiem els cupcakes del motlle i els col·loquem en un plat. Posem la crema en una mànega de pastisseria i els comencem a decorar. Per aconseguir un resultat òptim, comencem pressionant perquè la crema quedi al mig del cupcake i fem moviments circulars fins a cobrir-ne tota la superfície.

Ja tens al teu abast tres delicioses postres sense lactosa. Tant si la lactosa et suposa un problema com si no, aquestes tres postres seran la cirereta perfecta per al dinar. Què t’agrada més?

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre