{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Et sembla que tens dificultats a l'hora de digerir la lactosa? Tenint en compte que els lactis són una de les fonts principals de calci i proteïnes, prescindir-ne sense substituir-los per algun altre aliment en una dieta equilibrada pot provocar mancances d'alguns minerals essencials, com ara el calci.1 Si tens dificultats per digerir la lactosa i no vols renunciar als múltiples beneficis que aporten els lactis, podries trobar la clau en el iogurt. Continua llegint per esbrinar com et poden ajudar els iogurts a trobar una solució a aquest problema.

Els problemes de digestió i la intolerància a la lactosa

Si tens cargolaments de ventre, indigestió o nàusees una hora o dues després de consumir lactis, pot ser que pateixis alguna mena d'intolerància a la lactosa.

Les dificultats a l'hora de digerir la lactosa2 es poden deure a una incapacitat del cos per produir lactasa.3 Aquest enzim, segregat per l'intestí prim, és clau per descompondre el sucre de la llet a fi de poder-lo digerir. 4

Si el teu organisme no produeix prou lactasa, pot ser que tinguis dificultats per digerir aliments que continguin lactosa, com ara la llet o el formatge fresc. Tot i que hi ha molt poques persones que neixin amb intolerància a la lactosa, moltes la desenvolupen més endavant, ja que la producció de lactasa disminueix amb l'edat.5 Ara bé, hi ha qui, malgrat que presenti els símptomes de la intolerància a la lactosa, potser només té dificultats per digerir-la.

La mala digestió de la lactosa és una mena d'intolerància a la lactosa molt més comuna i menys greu, amb la qual comparteix molts símptomes (com el malestar estomacal), però que permet molta més flexibilitat a l'hora de consumir lactis.6

El paper dels lactis en la dieta

Perquè el cos creixi i es desenvolupi, necessita una sèrie de nutrients, vitamines i minerals. Els lactis formen part d'una dieta sana i equilibrada. Com que són fàcils d'obtenir i de consumir, solen ser una font indispensable de proteïnes i de calci, un mineral necessari per mantenir els ossos i les dents sans i forts. 7

Així doncs, si et costa pair la lactosa, però no vols renunciar als beneficis i els nutrients que t'aporten els lactis i estàs buscant una manera fàcil d'incloure'ls en la dieta, per què no proves a redescobrir els avantatges del iogurt?

El iogurt: un aliat inesperat per als qui tenen dificultats per digerir la lactosa

Quan es transforma en iogurt, la llet passa per un procés de fermentació en el qual s'afegeixen microorganismes vius: el Lactobacillus bulgaricus i l'Streptococcus thermophilus. Durant el procés de fermentació, part de la lactosa es descompon. De la mateixa manera, quan s'ingereix, els microorganismes presents al iogurt arriben a l'intestí i afavoreixen la descomposició i la digestió de la lactosa.8

El iogurt DANONE: fruit de l'experiència de DANONE en el cultiu de microorganismes

El iogurt DANONE, compost principalment per llet i per microorganismes vius, és un dels productes estrella de DANONE, que acumula 90 anys d'experiència en el procés de la fermentació. La companyia també es dedica a investigar les interaccions que hi ha entre els cultius de microorganismes i la microbiota, una àrea que suscita cada vegada més interès entre la comunitat científica i els mitjans de comunicació, gràcies a la moda actual dels aliments fermentats.

1 http://www.livestrong.com/article/341300-what-vitamins-minerals-do-dairy-products-give-us/

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre