{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Tens molèsties durant la digestió després de consumir productes rics en lactosa? Creus que pots patir intolerància a la lactosa? Potser creus que el iogurt té els mateixos efectes que la llet o el formatge. La veritat és que el iogurt podria ser l'únic producte lacti que t'ajudi a pair millor la lactosa.

Ara intentarem veure el iogurt natural de DANONE des d'una altra perspectiva i descobrir un aliat nou i molt nutritiu per a la nostra alimentació diària.

Quines molèsties pateixen algunes persones per culpa de la lactosa?

Es calcula que aproximadament dos terços de la població mundial tenen menys capacitat per digerir la lactosa, un tipus de sucre present a la llet.1

De fet, en la majoria dels casos aquestes dificultats es deuen a la capacitat (o millor dit, a la manca de capacitat) pròpia de l'organisme per produir un enzim anomenat «lactasa». Quina funció té? Descompondre la lactosa. Aquest trastorn consisteix en una dificultat per pair la lactosa. 2

Un petit percentatge de les persones que el pateixen poden tenir també molèsties intestinals i això és el que es coneix com a intolerància a la lactosa. Els símptomes es manifesten quan l'organisme és incapaç de descompondre la lactosa en sucres més simples i més fàcils de digerir, com ara la glucosa i la galactosa. La lactosa sense digerir arriba al còlon, on provoca molèsties com ara cargolaments de ventre i nàusees.3

Dificultats per digerir la lactosa: quins aliments cal evitar

Si creus que tens problemes per digerir la lactosa, segurament hauràs de modificar la teva alimentació per adaptar-te a aquestes dificultats. El grau de flexibilitat i els requisits concrets de cada dieta s'han d'avaluar individualment depenent del nivell de sensibilitat a la lactosa de cadascú.

Moltes vegades no cal prescindir per complet dels productes lactis, ja que cada tipus de producte conté diferents quantitats de lactosa.4 Per exemple, la mantega gairebé no conté lactosa i el mateix passa amb el formatge curat, gràcies al llarg procés de fermentació al qual se sotmet.

Tolerància a la lactosa: com adquirir bons hàbits

Sabies que pots incrementar el teu grau de tolerància a la lactosa si consumeixes una petita quantitat de lactis amb els àpats i en reparteixes la ingesta al llarg del dia?5

Et costa digerir la lactosa? Potser no cal que prescindeixis del iogurt

Tot i que és un lacti, el iogurt és més fàcil de digerir que la llet.6 Per què? Per dos motius:

  • perquè la llet en pols que s'afegeix al iogurt ja conté menys lactosa, i
  • pels microorganismes vius que es troben de manera natural en el iogurt o que se li afegeixen i que no solament en determinen el sabor i la textura sinó que també ajuden a descompondre i a digerir la lactosa durant la fermentació i posteriorment a l'intestí.5

Com veus, incloure un iogurt a la dieta t'aporta múltiples beneficis: no solament és un producte deliciós, versàtil i fàcil de consumir sinó que, a més a més, el pots personalitzar al teu gust.

El iogurt de DANONE: llet, ferments i 90 anys d'experiència

Tot i que el iogurt de DANONE conté molt pocs ingredients (bàsicament una barreja de llet i de dos ferments, Lactobacillus bulgaricus iStreptococcus thermophilus), els nostres 90 anys dedicats a la recerca i el desenvolupament et garanteixen l'aportació de nutrients essencials com ara el calci i les proteïnes.6

Fonts:

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.