{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Quan parlem de la intolerància a la lactosa sovint tenim idees poc clares o molts estereotips sobre aquesta qüestió. Al·lèrgia a la llet, intolerància a la lactosa o dificultats per digerir-la? Per aclarir la qüestió revisarem quatre preguntes que se solen formular quan es tracta el tema de les dificultats per digerir la lactosa.

Pregunta 1: La intolerància a la lactosa és el mateix que l'al·lèrgia a la llet?

En la majoria dels casos, la intolerància a la lactosa es deu al fet que el cos no pot produir prou lactasa, un enzim que descompon la lactosa i en facilita la digestió. La intolerància a la lactosa pot estar determinada per múltiples causes, com ara una disminució natural de la producció de lactasa a causa de l'envelliment (que sol ser-ne el motiu més freqüent), la síndrome del còlon irritable, la malaltia de Crohn, una deficiència congènita o una gastroenteritis vírica.

Per això es diferencia sobretot de l'al·lèrgia a la llet, que és una resposta del sistema immunològic a les proteïnes presents a la llet o els seus derivats.1

Ara bé, hi ha persones que malgrat que presenten els símptomes de la intolerància a la lactosa, potser només tenen dificultats per digerir-la. La mala digestió de la lactosa és una mena d'intolerància a la lactosa molt més comuna i menys greu, amb la qual comparteix molts símptomes (com el malestar estomacal), però que permet molta més flexibilitat a l'hora de consumir lactis.2

Pregunta 2: Tothom que té dificultats per digerir la lactosa presenta els mateixos símptomes?

L'organisme de cada persona té una habilitat diferent per descompondre la lactosa. D'altra banda, fins i tot els que mostren predisposició a tenir dificultats per digerir la lactosa poden consumir diversos tipus de productes lactis i en quantitats diferents.

En el cas de la majoria de les persones que pateixen intolerància a la lactosa o dificultats per digerir-la, els símptomes se solen manifestar una o dues hores després d'haver ingerit productes lactis. Els símptomes són molt diversos, però entre els més típics hi ha nàusees, cargolaments de ventre, dolors i inflor.3

Pregunta 3: Si tens dificultats per digerir la lactosa, has d'eliminar totalment els lactis de la dieta?

Pot semblar el més lògic que una persona amb intolerància a la lactosa elimini aquesta substància de la seva dieta. Ara bé, els lactis són una font fàcil tant de proteïnes com de calci, un mineral necessari per mantenir els ossos i les dents sans.4

Si creus que tens intolerància a la lactosa o dificultats per digerir-la, prescindir totalment dels lactis en la teva alimentació et privarà d'alguns dels nutrients essencials que són presents en aquests productes.

Moltes vegades, si et costa pair la lactosa, només reduint la quantitat de productes lactis que consumeixes en un àpat pots limitar-ne força els efectes adversos. Hi ha estudis que indiquen que les dificultats per digerir la lactosa es poden reduir consumint un iogurt durant els àpats o bé dosificant-ne el consum al llarg del dia: així aconsegueixes que la lactosa sigui més fàcil de digerir.5

Per tant, si no vols renunciar als lactis en el marc d'una dieta variada, per què no comproves si t'ajuda el fet de consumir iogurt de manera moderada?

Iogurt DANONE: què és el que fa que un iogurt sigui bo?

El iogurt DANONE, compost per llet i microorganismes vius, és un dels productes estrella de DANONE. Amb gairebé un segle d'experiència en l'elaboració del iogurt, DANONE utilitza llet i organismes vius acuradament seleccionats (Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus) per fabricar el seu iogurt DANONE, font de nutrients, proteïnes i calci. El iogurt també pot ser un gran aliat a l'hora de digerir la lactosa gràcies al seu contingut en microorganismes vius. No està gens malament

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.