{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El iogurt està compost principalment de llet i microorganismes vius i també pot ser una opció alternativa per a les persones que creuen que tenen problemes a l'hora de digerir la lactosa o que vulguin utilitzar-lo com a ingredient fresc i fundent per preparar plats deliciosos. En cas de dubte, consulta-ho amb el teu metge.

Bacteir presenteen el iogurt

Juntament amb la llet, els bacteris són els components fonamentals del iogurt. Aquests cultius vius s'alimenten de la lactosa present a la llet per produir àcid làctic, Espesseixen la llet fins que es converteix en iogurt i el doten del característic gust àcid que a tots ens encanta.

Calci del iogurt

El iogurt és font de calci, un mineral necessari per a tothom per mantenir els ossos sans.* Algunes organitzacions recomanen una ingesta diària de 800 mg de calci per als adults. Entre els aliments que més calci proporcionen hi ha els lactis, com el iogurt, i també les verdures de fulles verdes, la fruita seca i el tofu. (Cal adaptar-ho per als països de fora de la UE)

Danone

Nosaltres! Gràcies a la nostra àmplia inversió en recerca i desenvolupament i al nostre compromís per entendre les comunitats locals i les regions on operem, hem aconseguit posicionar-nos com a líders mundials del iogurt.

Consumir un iogurt al dia

Consumint un iogurt al dia és molt fàcil beneficiar-se de tots els nutrients que conté (calci i proteïnes), tant si ho fem per esmorzar, com a part d'un àpat, com a refrigeri, a casa, a la feina o si ens l'emportem en una bossa tèrmica en la versió bevible. El iogurt encaixa sense cap esforç en qualsevol estil de vida!

Procés de fermentació en l'elaboració del iogurt

En el cas del iogurt, la fermentació és el procés mitjançant el qual els microorganismes descomponen la lactosa present a la llet i la converteixen en àcid làctic. Simultàniament, els microorganismes esperen rebre la llet per convertir-la en iogurt i li proporcionen el seu sabor característic.

Flora intestinal (microbiota intestinal)

La flora intestinal, també anomenada microbiota intestinal, es compon d'un conjunt de microorganismes que viuen al nostre aparell digestiu i que són essencials per a la salut. La majoria d'aquests organismes s'encarreguen de tenir cura de la nostra salut digestiva.

Homogenïtzació de la llet

L'homogeneïtzació és el procés que consisteix a barrejar tots els ingredients a consciència perquè el iogurt tingui una consistència uniforme.

Tata'ls!

Et ve de gust tastar diversos tipus de iogurt natural? Els lactis fermentats estan arrelats en la tradició de moltes gastronomies d'arreu del món. Viatja per tot el món per descobrir el quefir (de Rússia), el *kumis* (de Mongòlia), el *lassi* (del Pakistan), l'*amasi* (africà) i el *viili* (de Finlàndia).

Xifre clau sobre els bacteris

Sabies que el nostre intestí està habitat per més de cent bilions de bacteris d'aproximadament 400 espècies diferents? En conjunt, pesen prop de 2 kg i formen la microbiota, un ecosistema relativament dens, ja que el còlon conté aproximadament 1011 bacteris per gram. El iogurt, d'altra banda, conté un mínim de 107 bacteris per gram. (Cal adaptar-ho per als països de fora de la UE)

Dificultats per digerir la lactosa

Les dificultats per digerir la lactosa consisteixen en un trastorn que genera malestar en l'aparell digestiu després de consumir productes que contenen lactosa (la llet i els seus derivats). En la majoria dels casos, aquests problemes es deuen a una incapacitat de l'individu per produir lactasa, un enzim que descompon la lactosa, en quantitats suficients. Sabies que la majoria de persones que creuen que pateixen intolerància a la lactosa només tenen dificultats per pair-la? Aquestes dificultats van acompanyades de símptomes més lleus que la intolerància.

Lactosa i lactasa

La lactosa és un tipus de sucre present de manera natural a la llet. La lactasa és un enzim que descompon la lactosa.

Danone

La llet és l'ingredient bàsic del iogurt. El iogurt de DANONE s'acostuma a elaborar amb llet de proximitat i amb cultius vius, com a resultat dels seus 90 anys d'experiència en l'elaboració del iogurt. (Cal adaptar-ho per als països de fora de la UE)

Nutrientes del iogurt

El iogurt conté part dels nutrients que necessitem diàriament, com ara el calci i la proteïna , i el podem incloure com a component d'una dieta variada. Moltes guies alimentàries de caràcter oficial estableixen que cal consumir lactis (entre els quals també hi ha el iogurt) cada dia i que ajuden a mantenir una dieta equilibrada. En la majoria dels països9, es recomana consumir entre 2 i 3 racions de lactis al dia, incloent-hi el iogurt.

Proteïnes del iogurt

La proteïna és un dels nutrients imprescindibles per al creixement del nostre cos.** El iogurt és una font de proteïnes fàcil d'obtenir i de consumir.

Control de qualitat (pasteurització)

El iogurt se sotmet a una sèrie d'anàlisis i procediments per garantir la seguretat alimentària. La pasteurització n'és un: consisteix a escalfar la llet a prou temperatura per matar els microbis nocius que conté. D'aquesta manera, es garanteix la seguretat alimentària i se'n perllonga la vida útil.

Investigacions sobre el que constitueix un iogurt de qualitat

Gràcies a 90 anys d'experiència en l'elaboració del iogurt, DANONE ha recopilat una col·lecció única de soques, una mena de biblioteca de ferments, que utilitza per desenvolupar iogurts amb sabors i textures diferents. Per aprofundir més en la funció de cada ferment i els seus beneficis per a la microbiota, una àrea de recerca cada vegada més de moda, i per al benestar general, invertim en R+D i avalem la recerca sobre els lactis.

Streptococcus Thermophilus

És un dels dos tipus de bacteris vius que s'utilitzen per elaborar el iogurt i que contribueixen al seu sabor i textura característics. L'altre és el Lactobacillus bulgaricus.

Turquia

La paraula iogurt deriva del turc yo?urt, registrada per primera vegada el 1625. Tot i que els orígens exactes del iogurt com a aliment són encara desconeguts, es creu que es va començar a preparar a Mesopotàmia, a l'est de Turquia, l'any 5000 aC aproximadament.

Únic: el teu iogurt natural preferit

El iogurt natural és molt fàcil de personalitzar i per això pot ser únic. Amb fruita fresca, amb llavors, amb aigua de flors, amb espècies o amb herbes aromàtiques: només cal que hi afegeixis els teus ingredients preferits per aconseguir un iogurt DANONE de disseny exclusiu.

Versatilitat del iogurt

Gràcies a la seva versatilitat i als diferents formats, sabors i textures, tant si és 0 % greix o ensucrat, el iogurt pot formar part de la nostra ingesta diària de lactis i el podem consumir tal qual, en format beguda o integrat com a ingredient en plats deliciosos.

Benestar

A Danone, estem convençuts que l'alimentació i el benestar van plegats. Per això, ens dediquem a elaborar un iogurt natural que diàriament aporta els nutrients essencials que tots necessitem* ** en un format que encaixa amb qualsevol mena de cultura i d'estil de vida. Sense oblidar-nos que està boníssim!

Iogurt!

Què és exactament el iogurt? El iogurt consisteix en llet fermentada que s'escalfa i a la qual s'afegeixen dos cultius bacterians vius: Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus.

Zimología

La zimologia és l'estudi dels processos bioquímics que intervenen en la fermentació, de l'acció dels enzims i dels seus usos pràctics. * El iogurt és una font de calci, Necessari per mantenir els ossos sans. ** El iogurt és font de proteïnes, que ajuden al creixement I al manteniment de la massa muscular.

Com es prepara?