{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Durant milers d'anys, els éssers humans de tot el món han fermentat aliments.1 Hi ha nombroses raons per fermentar aliments, que van des de la seguretat alimentària fins a la prolongació del seu període de validesa. 2 En l'actualitat, amb les normes de processament d'aliments tan estrictes i la tecnologia de refrigeració, els motius per a la fermentació d'aliments tenen més relació amb el sabor i la textura.

Per tant, és un bon moment per redescobrir quins són els aliments fermentats. Igual que el formatge, el iogurt, el pa i el vi, que sens dubte ja coneix, què li sembla tastar altres productes menys coneguts com ara el quefir, la cervesa de gingebre o fins i tot el kombucha? Emprenguem un viatge de descoberta a través de la diversitat dels aliments fermentats, tant d'origen vegetal com d'animal, que ens ofereix el món.

El te fermentat que balla sobre la llengua: el kombucha

Primer, parlem del kombucha! El kombucha, produït mitjançant la fermentació de te dolç amb un cultiu de llevat i bacteris, té més de 2000 anys d'història!3

La seva popularitat va créixer a Europa durant el darrer segle4 i té un sabor lleugerament agre. Encara que aquest te fermentat no és per a tots els gustos, l'efervescència natural del procés de fermentació estimula les papil·les gustatives i fa que la beguda sigui una mica més agradable per al paladar.

Com es prepara?