{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Curiositat, quina paraula més bonica. És la font de coneixement  més antiga i més fiable de tota la història. Perquè quan es desperta la curiositat, no hi ha mandra que valgui. En el món del iogurt, hi ha moltes llegendes i curiositats que segurament mai havies imaginat. Per exemple, sabies que un aliment semblat al iogurt era “l’elixir màgic” de l’exèrcit mongol? Descobreix aquesta i altres anècdotes i alimenta la teva curiositat! 

1.    Beneïts accidents

La penicil·lina, la dinamita o els focs artificials. Aquests i molts més descobriments van ser fruit d’un accident. I quins accidents! 
Amb el iogurt, va passar el mateix: va sorgir com a conseqüència d’emmagatzemar la llet fresca a l’interior d’unes bosses de pell de cabra. La calor i la pell, van propiciar la fermentació de la llet donant pas al iogurt. 

2.    Cosmètica natural 

Cremes, peelings, mascarilles… Tots aquests noms que ara ens semblen tan nous i cools, tenen un origen més que mil·lenari. I es que si busquem la primera aparició de la cosmètica femenina, probablement apareixerà amb ella el nom del iogurt. Hi ha indicis que lliguen el seu ús com a producte de bellesa des de l’any 2000 AC. Al·lucinant! 

3.    El famós líquid del iogurt

Sí, estem parlant del sèrum, aquell líquid semitransparent que moltes vegades reposa sobre el iogurt. I és que tots ens hem preguntat alguna vegada què és i si  ens el podem menjar o no. Doncs aquí tens la resposta: és la part aquosa de la llet que es separa de la quallada i està format principalment per aigua, fòsfor i calci. Així que pots ingerir-lo tranquil·lament. 

4.    Llarga vida al iogurt!

Portem més de 70 segles menjant iogurt. Sí, com ho llegeixes. Es probable que el primer iogurt fos fet ( per un beneït accident) a Mesopotàmia prop de 5000 anys AC. Així que mentre estrenàvem la roda, també estrenàvem el iogurt. També es calcula, que prop de l’any 2000 AC, la meitat de la població mundial ja prenia productes làctics amb freqüència. 

5.    Dieta de guerrers

Diu la llegenda que el fundador de l’imperi mongol, Genghis Khan, alimentava el seu exèrcit amb una llet fermentada semblant al iogurt. Els “kumis”, com s’anomenaven aquests components essencials de la dieta mongola, aportaven als guerrers tota la força que l’exèrcit necessitava. O almenys, això creia Khan!  


 

Com es prepara?