{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Iogurtendències

La cuina hindú destaca per la seva gran personalitat. Encara que al llarg de la història ha rebut influències especialment de la gastronomia anglesa, portuguesa i mongola, és famosa per la seva facilitat i pel costum de combinar espècies i textures en els plats tot presentant uns resultats plens de color.

Dins de la mateixa zona, però, es distingeixen varietats de consum. Diuen que la cuina del nord és la més clàssica i on s’acostuma a menjar més carn. La de l’est es considera la més picant, en contraposició a la de l’oest, que és la menys feixuga i més vegetariana. I al sud destaca el consum d’arròs en una gran quantitat de plats.

Si ens centrem en el iogurt (dahi), veiem que té un pes important en aquesta gastronomia. De fet, adopta gran protagonisme en els àpats i també en les begudes. A més, es consumeix a qualsevol hora del dia i es considera fonamental. És un aliment imprescindible i té presència en moltíssims plats.

Vegem com i quines formes adopta en diferents propostes:

  1. Com a beguda: el lassi és la beguda hindú més famosa i gustosa elaborada a base de iogurt. Encara que es consumeixi a qualsevol hora del dia, és freqüent entre plat i plat o bé com a postres, al final dels àpats. És deliciosa, refrescant i, a més a més, diuen que ajuda a pair més ràpidament. La veritat és que molts dels que la proven, repeteixen. A més, la podeu adaptar al vostre gust: més o menys dolça, amb fruites (especialment amb mango), etc. Us en deixo una recepta per si la voleu tastar.
  2. En els entrants i a les amanides: és molt freqüent trobar amanides resultat de la combinació de verdures, fruites i espècies amb iogurt. Això és molt habitual a  l’Índia, amanides conegudes amb el nom de ratias.
  3. Amb carns: una de les presentacions en què també adopta molt pes el iogurt en la gastronomia hindú és en format salsa. Encara que la salsa que s’identifica amb aquesta terra és el curri, el iogurt també acompanya carns, entre les més comunes, el xai, el porc i el pollastre. Una idea, per si el voleu degustar a casa, és el típic rogan josh (xai amb salsa de bitxo i iogurt).

Personalment, crec que conèixer particularitats gastronòmiques de tot el món és molt interessant i a la vegada enriquidor per a la nostra alimentació i cultura. I a vosaltres, us agrada tastar plats nous?

Com es prepara?