{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Avui, després d'haver parat a Grècia, Turquia i l’Índia, ens endinsem a la República de Bulgària. M’hi acompanyeu?

Remuntem-nos a l'origen d'aquest nutritiu aliment. "Jaurt": aquesta és la paraula búlgara de la qual prové el vocable iogurt. Com ja hem comentat altres vegades, diuen que aquest lacti prové de la zona dels Balcans i de l'Àsia Menor. A més, sembla que és el producte responsable de l'esperança de vida de la població búlgara i que té qualitats curatives. Importantíssim!

Tot i que la cuina búlgara és una cuina senzilla, assequible i molt tradicional, ha estat condicionada per gastronomies veïnes com la turca, la grega, l'àrab, la italiana, l'hongaresa i d'altres de balcàniques. Per això, els seus resultats són molt saborosos i bons, per la varietat d'ingredients, textures i gustos.

El iogurt búlgar és, sens dubte, un dels seus plats estrella. Ple de components nutritius i minerals, és un dels productes més utilitzats en les receptes d'aquest país. Tots els ciutadans esmorzen cada dia iogurt , moltes vegades elaborat per ells mateixos. I per a la resta dels àpats del dia, si volguéssim, podríem elaborar un menú compost d’entrant, primer plat, segon plat i postres, amb el iogurt com a ingredient en tots. Així que ja ho sabeu… als que us encanta el iogurt us recomano totalment que visiteu aquest país! Menjareu de luxe                        

 Aquí teniu alguns plats típics de Bulgària on es barreja aquest lacti amb diversos aliments: Us ve de gust provar-ho a casa?

  •  Com a entrant: Tarator És una sopa freda que s'acostuma a definir com el "gaspatxo búlgar”. És una mena d'aperitiu que se serveix sense acompanyament i és ideal per combatre la calor. Els ingredients principals són el iogurt, el cogombre i l'all.
  • Plat principal: Mussaca És una proposta una mica més gurmet, per a paladars més ambiciosos. És una barreja de patates i carn mòlta que es banya amb iogurt, farina i ous.
  • Beguda: Airian És la beguda típica búlgara. Bàsicament, és iogurt rebaixat amb aigua i sal. Resulta molt refrescant i s'acostuma a beure a qualsevol hora del dia.

El iogurt búlgar ha aconseguit situar-se i mantenir-se en una posició molt privilegiada a tot el món per la seva qualitat. Elaborat amb llet d'ovella, de búfal o de vaca, es qualla a través del ‘lactobacterium bulgaricum’, component que es desenvolupa amb èxit en aquesta zona pels seus factors geogràfics i meteorològics. I és que el iogurt té tant de pes dins de la gastronomia búlgara que fins i tot celebren una vegada a l'any el Festival Búlgar del Iogurt, a la ciutat de Razgrad. Sona interessant, no? Us agradaria anar-hi?

Com es prepara?