Amanida de pasta amb bacó
Temps
30 minuts
Porcions
4-6 persones
Ingredients
Crema de iogurt grec i salsa de cibulet:
½ tassa de iogurt grec Oikos (0% o 2%)
1 c.s. d’oli d’oliva
1 c.p. de mostassa de Dijon
½ c.s. de vinagre de sidra
1 gra d'all, ratllat
1 c.s. de cibulet fresc o sec
2 tasses de pasta petita (llacets o espirals)
6 talls de bacó
1 tassa de cirerols, tallats per la meitat
1 alvocat madur, tallat a daus
2 cebes verdes picades
2 tasses de ruca
¼ tassa de formatge parmesà
Preparació
1. Per fer la salsa, combineu tots els ingredients en un bol petit. Salpebreu-ho generosament.
2. Ajusteu l’amaniment al gust.
3. Cuineu la pasta amb força aigua bullent segons les instruccions del paquet. Un cop cuita, esbandiu-la en aigua freda, escorreu-la bé i reserveu-la en un bol gran.
4. Mentrestant, cuineu el bacó fins que quedi ben cruixent. Talleu-lo a trossos i reserveu-lo.
5. Poseu la resta d’ingredients al bol gran. Afegiu-hi la salsa i barregeu-ho amb cura.
6. Amaniu-ho i serviu-ho immediatament.