Pavlova de fruits vermells
Temps
2 hores
Porcions
12 porcions
Ingredients
Per a la merenga:
6 clares d’ou
260 grams de sucre
1 culleradeta de midó de blat de moro
2 ½ culleradetes de vinagre de vi blanc
Per a la cobertura:
4 iogurts OIKOS (1 paquet de 4)
300 grams de fruits vermells (maduixes, gerds, nabius, mores)
40 grams de sucre blanc
Fulles de menta
Preparació
1. Preescalfeu el forn molt baix, a 140 ºC i poseu paper sulfuritzat en una safata de forn.
2. Separeu les clares dels rovells. Reserveu els rovells per a alguna altra preparació i poseu les clares en un bol gran i net
3. Bateu-les amb una batedora elèctrica fins que comencin a formar escuma amb cos. Afegiu-hi el sucre a cullerades, batent bé cada cop que n’hi poseu.
4. Aneu batent fins que hi hàgiu posat tot el sucre i fins que la merenga tingui pics ferms i brilli molt. Us hi podeu estar 15 minuts.
5. Un cop a punt, en un recipient diluïu petit el midó de blat de moro amb el vinagre i afegiu-lo a la merenga. Incorporeu-lo amb la batedora.
6. Aboqueu la merenga a la safata amb paper sulfuritzat i doneu-hi forma de disc una mica més baix pel centre.
7. Enforneu-la i abaixeu la temperatura a 100 ºC. Un cop acabat el temps de cocció, apagueu el forn i deixeu refredar la merenga a dins durant una hora més.
8. Mentrestant, agafeu la meitat de les fruites i poseu-les en una cassola petita amb el sucre. Escalfeu-ho una mica fins que les fruites comencin a deixar anar suc i brillin, uns 3 minuts. Retireu-les de foc i deixeu que es refredin. Barregeu-les amb la resta de les fruites.
9. Un cop freda, decoreu la pavlova amb OIKOS Natural i les fruites i unes fulletes de menta per sobre i ja la podeu servir.
Vídeo recepta de Pavlova de fruits vermells