{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan els teus cabells demanen ajuda, no sempre és fàcil interpretar els “senyals” que envien. Per tal que els restauris i cuidis de la millor manera possible, ara parlarem de 10 veritats, pas a pas. Així aprofitem l’ocasió per trencar els mites més comuns!

Per presumir de cabells forts, brillants i saludables és important saber quin tipus d’atenció necessiten realment, no trobes?

RENTADA

  1. Rentar els cabells amb freqüència pot malmetre’ls? No té tant a veure amb la freqüència amb què hi apliquis xampú com amb les propietats que tingui i la manera en què l’utilitzes. És això el que realment marca la diferència. Quan et rentis els cabells, un massatge lleuger t’ajudarà a refrescar el cuir cabellut i a reconstruir la beina radicular. Desenreda tots els nusos amb la pinta abans de rentar-te els cabells, i renta-te’ls amb aigua tèbia i no pas calenta. La temperatura ideal està al voltant dels 28 graus. Mai no apliquis el xampú directament sobre els cabells: primer barreja’l a les mans i després aplica-te’l uniformement per tota la cabellera, frega suaument el cap amb els dits i esbandeix bé amb aigua tèbia fins que notis que agafen un tacte suau. Sempre hem de treure temps per condicionar-los o aplicar-hi un bàlsam reparador d’acció ràpida i sense esbandida.
  1. És cert que l’excés d’aigua dura pot malmetre els cabells? L’aigua dura és perjudicial per als cabells perquè pot afavorir la sequedat, peròhi ha mètodes excel·lents per evitar aquest problema. Per exemple,hi ha filtres especials per aplicar a les dutxes i les aixetes, a banda de xampús i condicionadors per neutralitzar el dany de l’aigua dura en els cabells. 

 

TRACTAMENTS

  1. Pot malmetre els cabells, el tint?  Els tints són uns dels productes més ben dissenyats actualment i podem continuar confiant en la seguretat de fer-ne ús: alguns contenen ingredients actius que nodreixen mentre acoloreixen. A més, per donar més brillantor als cabells pots complementar la seva cura amb tractaments rejovenidors específics, altament protectors i rics en vitamines del grup B, particularment B5. Si un parell de vegades a la setmana hi apliques una màscara nutritiva i reparadora, el volum, la suavitat i la brillantor tornaran ràpidament i se’n conservarà millor el color.
  1. Pot ser que l’ús de l’assecador i d’eines de styling deixin els cabells més secs? Diguem que només si els fas servir en excés o d’una manera inadequada. L’estil dels teus cabells és important, però pots abusar de la seva salut si els exposes a l’assecador massa temps. Fes-lo servir de lluny i evita les ràfegues d’aire calent. Per raspallar-los, escull un raspall amb puntes arrodonides i comença a desenredar-los des de l’arrel fins a les puntes. Si utilitzes eines d’última generació, amb tecnologia iònica, veuràs que són millors, perquè treballen els cabells sense malmetre’ls. En qualsevol cas, per protegir-los millor, aplica-hi primer una quantitat generosa d’esprai protector de calor: protegeix contra la calor i l’acció mecànica del raspall i, un cop secs, els protegeix contra la humitat i els deixa suaus i brillants.

 

 

IMPERFECCIONS

  1. Caspa... És impossible desfer-se’n? És clar que no: té solució, perquè no és res més que un trastorn de l’equilibri natural lipídic del cabell. Algunes de les causes més comunes són una dieta sense vitamines i minerals i l’ús de xampús de baixa qualitat, que alteren l’equilibri fisiològic natural del cuir cabellut. La prevenció és possible: afegeix més fruites i verdures a la dieta i fes servir tractaments que respectin la salut dels cabells. Evita l’aigua excessivament calenta i l’aire sec a altes temperatures.
  1. Cabells estàtics! Ajuda’m, no ho puc suportar! L’electricitat estàtica és una molèstia que es pot resoldre fàcilment gràcies a l’ajuda de sèrums protectors. Aplica unes quantes gotes sobre els cabells humits perquè et sigui més fàcil pentinar-te i recorda que has de mantenir l’assecador a una distància important i fer que la boca vagi de l’arrel cap a les puntes.
  1. Cabells febles i puntes obertes per sempre? No; els cabells que són propensos a trencar-se es poden enfortir. Ajuda els teus cabells amb tractaments adreçats a prevenir i restaurar aquests danys, perquè tornin a créixer sans i forts i mantinguin la seva capacitat de recuperació natural. Pel que fa al problema de les puntes obertes, és típic dels cabells llargs. Quan les capes de queratina es van tornant primes progressivament perquè estan a una distància cada vegada més gran de l’arrel, els extrems s’afebleixen, s’obren longitudinalment i es divideixen. L’únic remei de veritat és tallar-se els cabells. Pel que fa als cabells trencadissos, hi ha productes que poden prevenir-los, com ara sèrums nutritius i protectors i aplicar una màscara reparadora una vegada a la setmana.

 

SALUT

8. Cabells “difícils”... Massa productes asfixien els cabells? Els cabells arrissats, per exemple, no només necessiten productes de bellesa sinó també tractaments específics per tenir-ne cura, com una màscara per controlar i reduir l’encrespament. Després d’usar un xampú i un condicionador per a cabells arrissats, mira de mantenir tot el volum natural dels rínxols amb un sèrum per donar-hi volum, utilitza el difusor per assecar els cabells amb el cap cap avall i amb l’assecador en el programa més suau.

9. Els cabells més joves són més sensibles als tractaments? Els problemes relacionats amb el benestar i la cura dels cabells són comuns a totes les edats. És molt important, però, fer servir productes creats específicament per lluitar a temps contra els signes de possibles danys. Els tractaments curatius enriquits amb vitamines treballen des de la capa més superficial dels cabells i ajuden a mantenir-ne la suavitat i la brillantor naturals. Els cabells creixen i es renoven constantment, però, si el mal es produeix abans que hagin completat el seu cicle, mai no assoliran tot el potencial. Per això, sovint és complicat que creixin més enllà d’una certa longitud. Alguns productes contenen una fórmula innovadora que nodreix els cabells febles i estressats i que evita el risc dels danys causats? per l’styling.

10. I a la piscina, amb el clor, pateixen els cabells? Sí, cal protegir-los tant com sigui possible dels efectes nocius del clor. Abans de posar-te el casquet de bany, humiteja els cabells i aplica-hi una ametlla de màscara reparadora, crema nutritiva sense esbandida o un esprai amb pel·lícula protectora. Quan surtis de la piscina i et dutxis, utilitza un xampú i un condicionador que respectin l’equilibri natural dels cabells.

 

Com es prepara?