{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Sabies que el 50 % de la població té caspa alguna vegada? Per estrès, alteracions hormonals, etapes vitals, canvis o altres raons, la caspa pot aparèixer de sobte. La millor opció és ser-ne conscient i recórrer a una solució efectiva i alhora agradable per a tota la família.

Què és la caspa?

La caspa està formada per cèl·lules mortes de la pell que ja han estat reemplaçades per pell nova. La pell està formada per quatre capes; a la capa base es creen les cèl·lules noves, que pugen a través de les altres en un període de temps comprès entre els 25 i els 30 dies. Quan aquestes cèl·lules arriben a la superfície, l’organisme es desprèn de les velles que ja no serveixen. Cada dia ens desfem de milers de partícules microscòpiques de pell conegudes com a escates!

La caspa és una descamació excessiva i anormal del cuir cabellut, visible en molts casos, i que sol anar acompanyada d’enrogiment i irritació. D’altra banda, pot ser un símptoma de seborrea, psoriasi, micosi o pediculosi.

Tipus de caspa

  • La caspa seca: és una descamació blanquinosa, seca i fina que es desprèn fàcilment i que no produeix pruïja ni signes inflamatoris.
  • La caspa grassa: presenta escates envoltades de sèu, més grans, espesses i olioses. S’associa a la seborrea.

Com i per què?

D’acord amb el cicle de creixement de la pell, les cèl·lules epidèrmiques són “empeses” cap a fora per la pell nova fins que es desprenen i cauen. Normalment són tan petites que no resulten visibles, però quan el ritme de creixement i canvi és inusualment ràpid la caspa es fa visible: les cèl·lules mortes cauen en blocs grans amb aspecte de petites escates blanquinoses.

La causa més comuna de la caspa és un microorganisme que viu a la pell, denominat Malassezia, i que ha experimentat adaptacions que li permeten alimentar-se del sèu. En conseqüència, es produeix una acceleració del procés de descamació, les petites escates s’aglutinen entre si i es tornen visibles com a partícules de caspa.

La caspa també pot ser un símptoma de seborrea o estar associada a la psoriasi, fins i tot pot ser produïda per glàndules sebàcies sobrereactives, al·lèrgies, transpiració excessiva, l’ús de sabons alcalins, micosi i estrès. Fins i tot l’estació de l’any pot contribuir a agreujar el problema!

Com he de tractar-la?

La majoria de les causes es poden tractar utilitzant xampús amb ingredients actius com el zinc, que té una influència boníssima en la salut cutània i el creixement capil·lar. La línia de xampús h&s és una solució estupenda: la seva fórmula testada HydraZinc és eficaç per combatre l’origen de la caspa des de la primera rentada, perquè actua contra les partícules visibles i els residus. A més, també ajuda a alleujar la sequedat, la picor i la tibantor del cuir cabellut. La seva fórmula amb pH equilibrat és tan suau que es pot fer servir cada dia!

També resulta beneficiós portar un estil de vida i una dieta saludables, dormir bé, fer exercici amb regularitat, ingerir aliments rics en zinc, com les ostres, el pa integral, els ous i les carns orgàniques. Sabies que el cava també és ric en zinc? Ja no tens excusa per no prendre’n a les festes!

 

Com es prepara?