{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Aigua i salut, dos conceptes estretament relacionats a causa dels múltiples beneficis que l’aigua pot aportar al nostre organisme. Coneix-los!

L’aigua és imprescindible per al desenvolupament de la vida i, a més, suposa el component principal del cos humà: de fet, en constitueix tres quartes parts. Coneixes tots els beneficis que té l’aigua per a la nostra salut? Et sorprendries! Aquí et deixem una petita llista amb alguns dels beneficis més curiosos.

1. Ajuda a absorbir altres nutrients

L’aigua ajuda a integrar en el nostre organisme alguns nutrients com les vitamines o la fibra soluble. I no només això: també afavoreix el transport d’aquests nutrients a través de la sang.

2. Afavoreix la concentració

Diversos estudis han comprovat que si bevem la quantitat d’aigua recomanada al dia, dos litres aproximadament, serem capaços de mantenir-nos més concentrats en el nostre dia a dia i de tenir millor estat anímic. L’aigua contribueix a mantenir les funcions físiques i cognitives normals. No deixis que el teu cos es deshidrati ni mostri signes de tenir set, perquè provocarà el contrari!

3. Millora la digestió

Una de les funcions de l’aigua és diluir els nutrients dels aliments que prenem i ajudar a transportar-los per l’organisme fins a les cèl·lules. També contribueix al transport dels residus alimentaris. Per això és important prendre aigua al llarg del dia, ja que una mala hidratació podria fer que el procés de digestió anés més lent del normal.

4. Regula la temperatura corporal

L’aigua contribueix a una regulació normal de la temperatura corporal. És fonamental consumir-ne sempre, però especialment quan el nostre cos s’exposi a temperatures més altes o baixes del normal o quan fem activitat física.

Recorda que no cal que esperem a tenir set per beure aigua, perquè la set és senyal que la deshidratació ha començat. L’ideal és beure’n petites dosis al llarg de tot el dia.

5. Evita la sequedat d’algunes parts del nostre cos

L’aigua també contribueix a hidratar els teixits del cos, a preservar-ne la humitat i l’elasticitat correctes. Per exemple, gràcies a una bona hidratació, certes parts del cos, com les fosses nasals o els ulls, es mantenen en bon estat, perquè l’aigua evita que s’assequin en excés davant d’agents externs.

6. Ens hidrata la pell

Sabem que, per mantenir una pell hidratada, és aconsellable utilitzar crema hidratant. Sembla lògic, no? Però, com podem hidratar les capes més profundes de la pell? En aquest cas, l’aigua és l’encarregada de fer-ho, perquè ajuda a reposar els teixits i n’augmenta l’elasticitat.

7. Ens pot ajudar a reduir el cansament

L’aigua és essencial perquè el nostre organisme elimini toxines i residus. A més, si al nostre cos li falta hidratació, el cor ha de treballar més ràpid per bombar sang a les cèl·lules, igual que altres òrgans, i això fa que ens sentim més cansats del normal. Quin és, per tant, el remei per alleujar la fatiga? Exacte: beure aigua.

8. Pot alleujar el mal de cap

La deshidratació pot provocar un lleu mal de cap; per tant, si creus que podria ser degut a aquesta causa, la solució és fàcil! Beu aigua per aconseguir alleujar el dolor.

9. Ens ajuda a mantenir-nos en forma

L’aigua no només ens calma la set: també ens “atipa” i, per això, pot ser una bona alternativa quan aparegui la gana entre hores. En lloc de caure en la temptació i picar algun producte processat o d’alt contingut en greixos, beu un got d’aigua i menja’t una peça de fruita. Saludable i deliciós!

10. Ens aporta els minerals necessaris

L’aigua mineral natural, com la de Font Vella, és un tipus d’aigua sense impureses i de mineralització dèbil. Conté una quantitat equilibrada de minerals i, a més, és ideal per a dietes pobres en sodi.

No te n’oblidis! Beure la quantitat adequada d’aigua al dia, així com ingerir aliments que en contenen, ens ajuda a mantenir-nos hidratats i a gaudir de tots aquests beneficis.

Com es prepara?