{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

 • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

L’aigua és el component més predominant al cos, ja que ocupa aproximadament el 60 % del pes en els homes i el 50 % en les dones. És sorprenent que necessitem tanta aigua, oi? La raó és que l’aigua desenvolupa funcions essencials per a l’organisme: contribueix a la regulació normal de la temperatura corporal i a mantenir les funcions físiques i cognitives normals.

Per tot plegat, els experts en alimentació saludable insisteixen en la importància de mantenir una bona hidratació. Cada dia el cos perd aigua a través de l’orina, la transpiració, la respiració i els excrements, i aquestes pèrdues s’han de compensar amb un consum d’uns 8 gots d’aigua (2 litres) al dia a partir de la ingesta de líquids, a més de consumir aliments rics en aigua. Aquesta recomanació és per a la població adulta sana en general, però les necessitats d’aigua varien segons l’edat, el sexe, l’exercici físic, la temperatura del cos i de l’ambient… Hi ha gent que beu poca aigua i que li costa fer-ho perquè gairebé no percep la sensació de set. Si aquest és el teu cas, avui t’explico diverses maneres d’hidratar-te, amb trucs que t’encantaran:

 • A través dels líquids: aigua mineral, infusions, sucs naturals… No esperis a tenir set per prendre-te’ls, perquè la sensació de set apareix quan el cos ja s’està deshidratant.
 • Segueix una alimentació rica en fruites i verdures, i amb aliments rics en aigua:
 • Brous, sopes i purés de verdures o de fruites. A l’estiu el gaspatxo és ideal perquè es pren ben fred i ajuda a combatre la calor, i conté molt tomàquet, que és ric en aigua.
 • Fruites: durant aquests mesos es venen les fruites que contenen més aigua, la síndria i el meló.
 • Verdures: enciam, cogombre, canonges, carbassó…
 • Gelatina: gairebé tot és aigua. Es pot combinar amb altres aliments per donar volum o consistència a una preparació. També aporta proteïnes, i gens de greixos ni sucres. Aquí tens una recepta de gelatines de fruites amb algues.
 • Condiments: vinagre (de poma o vi), nèctar i melmelada.
 • És recomanable fraccionar la ingesta d’aigua durant el dia per aconseguir un consum ben repartit. La clau és una bona planificació. Pots tenir ampolles d’aigua ja preparades i endur-te-les allà on vagis, o programar-te horaris per beure aigua: quan t’aixeques al matí, amb el dinar…
 • Fixa’t si en l’etiquetatge de les ampolles d’aigua s’indica que és de mineralització feble, és a dir, amb baix contingut en sodi, nitrits i sulfats.
 • Potser també t’agradarien les aigües amb sabor.

Al capdavall, per beure aigua només cal que et recordis d’agafar l’ampolla i fer “glup”.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre