{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

L’aigua és el component més predominant al cos, ja que ocupa aproximadament el 60 % del pes en els homes i el 50 % en les dones. És sorprenent que necessitem tanta aigua, oi? La raó és que l’aigua desenvolupa funcions essencials per a l’organisme: contribueix a la regulació normal de la temperatura corporal i a mantenir les funcions físiques i cognitives normals.

Per tot plegat, els experts en alimentació saludable insisteixen en la importància de mantenir una bona hidratació. Cada dia el cos perd aigua a través de l’orina, la transpiració, la respiració i els excrements, i aquestes pèrdues s’han de compensar amb un consum d’uns 8 gots d’aigua (2 litres) al dia a partir de la ingesta de líquids, a més de consumir aliments rics en aigua. Aquesta recomanació és per a la població adulta sana en general, però les necessitats d’aigua varien segons l’edat, el sexe, l’exercici físic, la temperatura del cos i de l’ambient… Hi ha gent que beu poca aigua i que li costa fer-ho perquè gairebé no percep la sensació de set. Si aquest és el teu cas, avui t’explico diverses maneres d’hidratar-te, amb trucs que t’encantaran:

  • A través dels líquids: aigua mineral, infusions, sucs naturals… No esperis a tenir set per prendre-te’ls, perquè la sensació de set apareix quan el cos ja s’està deshidratant.
  • Segueix una alimentació rica en fruites i verdures, i amb aliments rics en aigua:
  • Brous, sopes i purés de verdures o de fruites. A l’estiu el gaspatxo és ideal perquè es pren ben fred i ajuda a combatre la calor, i conté molt tomàquet, que és ric en aigua.
  • Fruites: durant aquests mesos es venen les fruites que contenen més aigua, la síndria i el meló.
  • Verdures: enciam, cogombre, canonges, carbassó…
  • Gelatina: gairebé tot és aigua. Es pot combinar amb altres aliments per donar volum o consistència a una preparació. També aporta proteïnes, i gens de greixos ni sucres. Aquí tens una recepta de gelatines de fruites amb algues.
  • Condiments: vinagre (de poma o vi), nèctar i melmelada.
  • És recomanable fraccionar la ingesta d’aigua durant el dia per aconseguir un consum ben repartit. La clau és una bona planificació. Pots tenir ampolles d’aigua ja preparades i endur-te-les allà on vagis, o programar-te horaris per beure aigua: quan t’aixeques al matí, amb el dinar…
  • Fixa’t si en l’etiquetatge de les ampolles d’aigua s’indica que és de mineralització feble, és a dir, amb baix contingut en sodi, nitrits i sulfats.
  • Potser també t’agradarien les aigües amb sabor.

Al capdavall, per beure aigua només cal que et recordis d’agafar l’ampolla i fer “glup”.

Com es prepara?