{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L’aigua és l’element essencial perquè es formi la vida. De fet, el 60 % del nostre propi cos està format d’aigua. Des de petits ens han ensenyat els tres símbols essencials de la fórmula de l’aigua: H2O. Però què volen dir exactament? Saps quins altres elements componen l’aigua? Mai no és tard per aprendre coses noves, per això et desvetllem algunes curiositats que potser no sabies sobre l’aigua mineral i la seva composició.

Composició de l’aigua mineral

Perquè una aigua es consideri mineral ha de reunir una sèrie de característiques comunes. L’aigua mineral natural procedeix d’estrats o jaciments subterranis i està protegida de la contaminació. Està lliure d’impureses i així és com arriba fins a nosaltres quan s’envasa. És una beguda sense calories, perfecta per hidratar-nos i, com que no conté impureses, no cal bullir-la abans de consumir-la. A Espanya hi ha més de 100 varietats d’aigua mineral que podem distingir per la seva composició:

  • Bicarbonat

Quan una aigua està composta per més de 600 mg/l de bicarbonat es considera una aigua bicarbonatada o alcalina.

  • Calci

Les aigües que tenen més de 150 mg/l de calci en la composició es denominen aigües càlciques.

  • Magnesi

Quan la composició de l’aigua mineral presenta més de 50 mg/l de magnesi estem parlant d’aigües magnèsiques.

  • Fluorurs

Un compost que és present en més d’1 mg/l d’algunes aigües, denominades per tant aigües fluorades.

  • Sodi

Quan l’aigua mineral conté més de 20 mg/l de sodi es considera una aigua hiposòdica.

  • Anhídrid carbònic

Un altre dels compostos comuns en la composició de l’aigua mineral. Es consideren aigües carbòniques o aigües amb gas les que tenen més de 250 ml/l d’anhídrid carbònic natural afegit a la seva composició.

A l’hora de prendre-la, l’ideal és trobar una aigua mineral amb una composició equilibrada. Font Vella és una aigua natural de mineralització feble, amb 0 % d’impureses, baixa en sodi i totalment segura, tant per a adults com per a infants. En el cas de Font Vella, la seva composició inclou minerals essencials: calci, magnesi, sodi i bicarbonats.

Composició d’altres tipus d’aigua

A banda del fet que l’aigua sigui mineral o no, totes les aigües coincideixen en un mateix terme: H2O, que fa referència al seu estat líquid. La seva composició química, per tant, es basa en dos àtoms d’hidrogen i un d’oxigen, que d’aquesta manera formen la molècula de l’aigua.

Al marge de les aigües minerals naturals, també n’hi ha dues més de molt comunes sobre les quals segurament t’has preguntat alguna vegada la composició:

Composició de l’aigua marina

La composició de l’aigua de mar és una de les més complexes i variades que hi ha. Els elements químics que la formen són molts i molt variats. Es troben en diferents quantitats segons la zona del planeta i depenent de la superfície de l’aigua. Els elements més comuns són: sodi, clorur, magnesi, sulfur, potassi, calci i bromur. Però pot arribar a contenir fins a més de 50 elements químics diferents. La seva alta concentració de clorur sòdic és la causant de la salinitat.

Composició de l’aigua destil·lada

L’aigua destil·lada, igual que totes les altres, basa la seva composició en la unió de molècules H2O, però es diferencia de les altres pel fet que ha estat purificada o netejada mitjançant la destil·lació. És a dir, que s’ha obtingut mitjançant una vaporització i condensació prèvies. Per tant, la composició de l’aigua destil·lada es basa en la fórmula H2O sense cap altre compost afegit.

Font Vella és una aigua equilibrada, baixa en sodi i de mineralització feble. Cada ampolla conté el que necessites per cuidar-te tu i cuidar els teus de la manera més saludable.

*L’aigua contribueix a mantenir les funcions físiques i cognitives normals, amb una ingesta diària mínima de 2 litres d’aigua al dia procedent de qualsevol font.

Com es prepara?