{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Si hi ha un cítric multiusos és, sens dubte, la llimona, una fruita que té múltiples propietats. La llimona no és només el condiment ideal per donar gust a qualsevol amanida o producte del mar, també és un aliment antioxidant, amb minerals i vitamina C.

D’altra banda, les propietats de la llimona no s’acaben aquí: a més de la seva aportació com a aliment, té una infinitat d’usos quotidians, com ara l’ús com a producte de neteja.

Propietats de la llimona

L’efecte de la llimona

Probablement has sentit a dir més d’una vegada que beure un got d’aigua tèbia amb llimona cada matí ens aporta diversos beneficis. Doncs bé, aquesta afirmació és certa gràcies a les propietats d’aquesta fruita: la llimona ajuda a eliminar toxines, és diürètica i té efecte alcalinitzant. Beure un got d’aigua amb mitja llimona espremuda en dejú i cada dia pot ser, sens dubte, un bon hàbit.

Elimina les pudors de la cuina

Un dels trucs casolans que podem provar amb la llimona és fer-la servir com a solució per eliminar les pudors que s’instal·len de vegades a la nevera o al microones. Com podem fer-ho? En el cas del frigorífic, només cal que fiquem mitja llimona sense tapar, i evitarà que es propaguin les olors. Recorda que has de canviar la llimona una vegada a la setmana.

Per al microones, hi ha una manera molt senzilla de combatre’n les olors: espremem mitja llimona en una tassa amb aigua i l’escalfem de 3 a 5 minuts a màxima potència.

La llimona com a producte de neteja

Se t’han resistit mai les taques que es fan als vidres de les finestres? Hi ha un truc casolà per intentar eliminar-les amb llimona: necessitaràs 3 gots de vinagre blanc, el suc d’una llimona i un got d’aigua. Si barregem aquests ingredients en un recipient amb polvoritzador i els agitem bé, obtindrem una barreja que ens ajudarà a desfer-nos de la brutícia de les finestres.

Un exfoliant ideal per a la pell

Entre les propietats de la llimona també s’inclou la de ser el nostre aliat en qüestions de bellesa.  Conté vitamina C. Vols saber com podem fer-ne un exfoliant? Només cal barrejar el suc d’una llimona amb tres culleradetes de sucre i tres d’oli d’oliva. Fes-te massatges a la cara amb la barreja fent moviments circulars i esbandeix-ho després amb molta aigua.

Consumir llimona és una bona manera d’hidratar el cos

No sempre bevem tota l’aigua que necessitem al dia, de vegades per mandra o perquè se’ns oblida. Però és essencial mantenir el cos hidratat. La llimona ens pot ajudar a aconseguir-ho. Font Vella Levité amb gust de llimona és una aigua afruitada deliciosa que ens manté hidratats amb un gust diferent: àcid, deliciós i refrescant. Una bona manera de trencar amb la monotonia!

*Font Vella Levité és una beguda refrescant feta amb aigua mineral natural i suc de fruita. Suc a base de concentrat.

Com es prepara?