{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Si hi ha un cítric multiusos és, sens dubte, la llimona, una fruita que té múltiples propietats. La llimona no és només el condiment ideal per donar gust a qualsevol amanida o producte del mar, també és un aliment antioxidant, amb minerals i vitamina C.

D’altra banda, les propietats de la llimona no s’acaben aquí: a més de la seva aportació com a aliment, té una infinitat d’usos quotidians, com ara l’ús com a producte de neteja.

Propietats de la llimona

L’efecte de la llimona

Probablement has sentit a dir més d’una vegada que beure un got d’aigua tèbia amb llimona cada matí ens aporta diversos beneficis. Doncs bé, aquesta afirmació és certa gràcies a les propietats d’aquesta fruita: la llimona ajuda a eliminar toxines, és diürètica i té efecte alcalinitzant. Beure un got d’aigua amb mitja llimona espremuda en dejú i cada dia pot ser, sens dubte, un bon hàbit.

Elimina les pudors de la cuina

Un dels trucs casolans que podem provar amb la llimona és fer-la servir com a solució per eliminar les pudors que s’instal·len de vegades a la nevera o al microones. Com podem fer-ho? En el cas del frigorífic, només cal que fiquem mitja llimona sense tapar, i evitarà que es propaguin les olors. Recorda que has de canviar la llimona una vegada a la setmana.

Per al microones, hi ha una manera molt senzilla de combatre’n les olors: espremem mitja llimona en una tassa amb aigua i l’escalfem de 3 a 5 minuts a màxima potència.

La llimona com a producte de neteja

Se t’han resistit mai les taques que es fan als vidres de les finestres? Hi ha un truc casolà per intentar eliminar-les amb llimona: necessitaràs 3 gots de vinagre blanc, el suc d’una llimona i un got d’aigua. Si barregem aquests ingredients en un recipient amb polvoritzador i els agitem bé, obtindrem una barreja que ens ajudarà a desfer-nos de la brutícia de les finestres.

Un exfoliant ideal per a la pell

Entre les propietats de la llimona també s’inclou la de ser el nostre aliat en qüestions de bellesa.  Conté vitamina C. Vols saber com podem fer-ne un exfoliant? Només cal barrejar el suc d’una llimona amb tres culleradetes de sucre i tres d’oli d’oliva. Fes-te massatges a la cara amb la barreja fent moviments circulars i esbandeix-ho després amb molta aigua.

Consumir llimona és una bona manera d’hidratar el cos

No sempre bevem tota l’aigua que necessitem al dia, de vegades per mandra o perquè se’ns oblida. Però és essencial mantenir el cos hidratat. La llimona ens pot ajudar a aconseguir-ho. Font Vella Levité amb gust de llimona és una aigua afruitada deliciosa que ens manté hidratats amb un gust diferent: àcid, deliciós i refrescant. Una bona manera de trencar amb la monotonia!

*Font Vella Levité és una beguda refrescant feta amb aigua mineral natural i suc de fruita. Suc a base de concentrat.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre