{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Funcions de l’aigua a l’organisme

Si alguna vegada t’has preguntat per a què serveix exactament l’aigua i com repercuteix en l’organisme, ara és hora d’esbrinar-ho. Aquí t’expliquem amb detall totes les seves funcions.

L’aigua ens manté hidratats

Pel que fa a les funcions de l’aigua, aquesta és sens dubte la més bàsica i essencial de totes. L’ideal és prendre uns dos litres d’aigua al dia, només així podrem, no només hidratar-nos per dins i per fora, sinó també assegurar-nos que obtenim tots els beneficis que l’aigua ens aporta. I precisament, ara en parlarem.

Regula la nostra temperatura

L’aigua contribueix a la regulació normal de la temperatura corporal, cosa que va especialment bé en èpoques de forts contrastos climàtics, com a l’estiu o a l’hivern, així com a l’hora de fer exercici: abans, durant i després. Però això sí, aquesta funció de l’aigua només es produeix si en prenem, com a mínim, dos litres al dia procedents de qualsevol font.

Fomenta les nostres funcions cognitives

La cognició és el procés que fem en percebre, pensar i recordar. Inclou dues dimensions principals: l’estat d’ànim i els sentiments, i l’atenció, la memòria o el llenguatge. L’aigua contribueix a mantenir tots aquests estats i funcions en condicions correctes si en prenem com a mínim dos litres al dia, procedent de qualsevol font. Si no bevem prou, podem patir deshidratació, cosa que fa que ens costi més concentrar-nos, que estiguem més cansats i fins i tot que tinguem mal humor.

És ideal per a l’alimentació dels nadons

L’aigua mineral Font Vella és de mineralització feble, per això està indicada especialment per a dietes pobres en sodi. Com que és una aigua lliure d’impureses, és la nostra millor aliada a l’hora de preparar aliments infantils. No cal ni que la bullim prèviament.

Com veus, l’aigua és essencial per a les nostres vides a tots els nivells i compleix funcions bàsiques en l’organisme. N’hem de prendre fins i tot quan pensem que no necessitem fer-ho. Tingues en compte que la set pot ser un símptoma que la deshidratació del cos ha començat, així que no esperis per fer un glop! És veritat que tots els líquids hidraten, però abans de decidir-te, recorda que l’aigua és l’únic líquid que el cos necessita realment per fer-ho.

Com es prepara?