{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L’aigua està formada per la unió de dos àtoms d’hidrogen i un d’oxigen, els quals formen la molècula d’H2O que tots coneixem. Hi ha diversos tipus d’aigua depenent del seu origen i tractament, però nosaltres ens hem volgut centrar en un de particular: l’aigua mineral natural, sens dubte una de les més especials pel seu contingut en minerals. Saps què la diferencia de la resta? T’expliquem algunes curiositats sobre l’aigua mineral natural que probablement no coneixies.

1. S’extreu de l’interior de la terra

L’aigua mineral natural és la que s’extreu del subsol de la terra, del qual obté els minerals que la integren. D’aquí ve l’origen del seu nom i l’autenticitat de les seves característiques. Com més profunda es trobi l’aigua que s’ha d’extreure, més pura serà.

2. S’arriba a sotmetre a més de 300 controls

Es tracta d’un dels productes alimentaris que més controls passa abans d’arribar al nostre rebost. Aquests controls en garanteixen la puresa, la qualitat i la seguretat. Per exemple, l’aigua mineral Font Vella se sotmet cada dia a més de 300 controls de qualitat abans de ser embotellada.

És important fixar-nos en l’etiqueta de l’ampolla abans de consumir-la, perquè és on consten totes les dades. En cas que una ampolla d’aigua mineral natural no tingui etiquetatge o estigui trencat, no dubtis a preguntar-ho.

3. Està integrada per minerals com el sodi o el calci

Sabem que es tracta d’una aigua “mineral”, però t’has preguntat mai quins són exactament aquests minerals? Els components de cada tipus d’aigua poden variar: en el cas de Font Vella, la seva concentració està formada per sodi, calci i fluor.

4. No cal bullir-la abans de consumir-la

Quan preparem algun aliment infantil, com els biberons, per exemple, és aconsellable bullir l’aigua de l’aixeta abans per eliminar-ne qualsevol impuresa. Per contra, si preparem els biberons amb aigua mineral, podem saltar-nos aquest pas, perquè està lliure d’impureses i, a més, garanteix l’aportació necessària de minerals en la mesura justa.

5. No hi ha dues aigües minerals naturals iguals

Cal tenir en compte dos factors: d’una banda, l’aigua es manté sempre en constant moviment i es renova a cada moment. I, de l’altra, s’extreu de subsols diferents, per això no hi ha dues aigües extretes iguals, ja que cadascuna tindrà una petita diferència, almenys pel que fa a la quantitat de minerals que conté.

6. Es recomana servir-la a 17 graus

Per poder gaudir de totes les seves propietats, els experts aconsellen servir l’aigua mineral a 17 graus: freda, però no excessivament. Així mateix, es recomana no servir-la amb gel, perquè es podria alterar la composició original de l’aigua.

7. A Espanya s’extreuen més de 4.000 milions de litres d’aigua

Segons l’Associació Europea d’Aigües Embotellades, el nostre país se situa en el quart lloc europeu pel que fa a extracció d’aigua mineral. Concretament, s’han arribat a extreure 4.926 milions de litres d’aigua a l’any.

Coneixies aquestes curiositats sobre l’aigua mineral natural? N’hem passat per alt alguna? Comparteix-la amb nosaltres!

Com es prepara?