{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quantes vegades has sentit a dir “beu només quan tinguis set” o “no prenguis sodi, que és dolent”? Hi ha moltes teories sobre l’aigua, la qual cosa no significa que totes siguin certes ni que estiguin comprovades científicament.

Aquí tens algunes veritats sobre l’aigua per ajudar-te a fer un bon ús d’aquest aliment.

Hem de beure aigua només quan tenim set?

En absolut. Quan tenim set és perquè ja no estem ben hidratats. Per tant, el millor és beure aigua durant tot el dia de manera regular.

Un estudi publicat recentment per la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Saragossa, presentat a la XVI Reunió de la Societat Espanyola de Nutrició (SEN), indica que un 50,4% de la població a Espanya no s’hidrata correctament i no compleix les recomanacions de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA). I el més sorprenent és que, si ens centrem en la població infantil, un 85% no compleix les recomanacions en hidratació diària.

“La quantitat d’aigua necessària per a l’organisme varia en funció de diversos factors, com ara l’edat, el sexe, el nivell d’activitat física, la dieta o el clima. Segons la recomanació de l’EFSA, un adult sa, amb un nivell d’activitat física moderat i en un clima temperat, ha de prendre uns 2 litres d’aigua al dia si és home i 1,6 litres si és dona, repartits de manera regular durant tot el dia”, explica el professor J. Salas-Salvadó.

Per això és important tenir sempre a mà una ampolla d’aigua mineral natural: a la bossa, a la taula de l’oficina o mentre es fa exercici. D’aquesta manera facilitem la ingestió de la quantitat diària recomanada.

El residu sec són les impureses de l’aigua?

Molt en contra d’allò que es creu,el residu sec no són les impureses de l’aigua, sinó que n’indica la mineralització, una manera de mesurar la quantitat total de minerals (entre els quals trobem els nutrients) que hi ha de manera natural a les aigües minerals naturals.

Per això és important que no confonguis minerals amb impureses i que triïs, en conseqüència, aigua equilibrada. El secret de les aigües rau en la seva mineralització.

El nostre consell és que llegeixis atentament les etiquetes per veure la quantitat de minerals que contenen, atès que durant l’embaràs i l’alimentació infantil és especialment important una aportació adequada de calci i d’oligoelements essencials.

El sodi de l’aigua és dolent?

No. És important saber que les aigües minerals naturals amb una quantitat inferior a 20 mg/l són aptes per a dietes pobres en sodi, ja que només suposa un 1% del sodi diari recomanat.

Coneixent aquestes dades, si ets una persona preocupada pel sodi a la dieta, és important que facis especial atenció a la ingesta d’aliments preparats i a la sal afegida.

Els minerals de l’aigua mineral s’hi inclouen durant el procés de tractament i d’envàs?

Ben al contrari. L’aigua mineral és un producte creat per la naturalesa i la seva composició mineral és una conseqüència del recorregut que fa l’aigua des que, en forma de pluja (o de neu), es filtra i passa entre les roques, fins que es converteix en aigua mineral natural. Per tant, la seva composició depèn únicament i exclusivament dels minerals que troba pel camí.

Les aigües minerals naturals provenen de jaciments subterranis lliures de contaminació. S’embotellen al seu lloc d’origen després de superar múltiples proves, i els minerals i oligoelements que contenen són d’origen totalment natural, sense cap element afegit posteriorment.

També és important recordar que l’aigua mineral natural no té residus ni impureses i que, per tant, és una font de salut per al nostre organisme.

Finalment, no hem d’oblidar que l’aigua és essencial per als éssers humans. L’aigua ens hidrata, ens protegeix, dissipa la calor del nostre organisme i distribueix els nutrients per tot el cos.

Beure aigua és garantia de vida i de salut. Així que... visca l’aigua!

*L’aigua ajuda a mantenir les funcions físiques i cognitives normals i contribueix a la regulació normal de la temperatura corporal, amb una ingesta d’almenys 2 litres d’aigua al dia.

Com es prepara?