{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

El nostre cos està compost per tres quartes parts d’aigua, que hem d’anar reposant al llarg del dia. L’aigua és un dels elements fonamentals per a tots els éssers vius, i fa diferents tasques essencials per a l’organisme: permet a les cèl·lules processar i absorbir els nutrients, contribueix a mantenir les funcions físiques i cognitives normals, ens permet regular correctament la temperatura corporal i, per descomptat, ens manté hidratats, cosa fonamental per prevenir la fatiga.

Per contribuir a cumplir totes aquestes funcions, cal beure al dia uns dos litres d’aigua, que és la quantitat que recomana l’Organització Mundial de la Salut. Però, en ocasions, ja sigui per falta de temps, perquè preferim substituir l’aigua per una altra beguda o, simplement, perquè ens oblidem de beure, en descuidem el consum i n’ingerim menys quantitat de l’aigua recomanada.

Hem de tenir en compte que cal beure aigua encara que no tinguem set, perquè la set és un símptoma que el cos no està hidratat del tot. El cervell ens avisa que hem de reposar líquids amb aquesta sensació que anomenem set. Per això, l’ideal és beure aigua durant tot el dia, per evitar experimentar aquesta sensació. Però... com podem aconseguir-ho?

Trucs per beure 2 litres d’aigua al dia

Fica una ampolla d’aigua a la bossa

Per beure més, no hi ha res millor que tenir sempre una ampolla a mà. De la mateixa manera que hi guardem les claus, la cartera o el mòbil, també podem posar-hi a dins una ampolla d’aigua mineral Font Vella. Així ens recordarem de beure sempre que sortim al carrer i obrim la bossa. És una mesura molt pràctica, especialment durant els mesos d’estiu, en què hem de combatre la calor.

Recorda’t sempre de beure aigua a la feina

Es tracta d’un lloc on necessitem la màxima concentració per rendir bé i afrontar la jornada tan bé com sigui possible. Mantenir-nos hidratats durant les hores de feina ens ajudarà a aconseguir-ho. Per fer-ho, intenta aconseguir una ampolla gran d’aigua que puguis omplir i deixar a l’escriptori. D’aquesta manera, la tindràs sempre a la vista i et recordaràs de beure’n a poc a poc.

Pren infusions i sucs per esmorzar

A més de la tassa de cafè habitual, et pots preparar també un te o un suc de fruites. El primer s’elabora amb aigua, i el segon ja la inclou de manera natural a la composició.

Marca’t les teves pròpies metes

Si tot i així és impossible que aconsegueixis beure dos litres d’aigua al dia, pren-t’ho com un repte personal. Aconsegueix una ampolla gran de vidre i, amb un retolador, marca les mesures; així podràs saber amb exactitud quina quantitat d’aigua has pres durant el dia. Intenta completar com a mínim una ampolla sencera. Aquest serà el teu nou objectiu!

Introdueix fruita i verdura a l’alimentació

Per consumir aigua no sempre cal que beguem: l’aigua també és als aliments, especialment a la fruita i la verdura. La síndria, el meló, el cogombre, el carbassó o la carabassa són alguns dels aliments que més aigua contenen a la seva composició. Procura introduir-los al menú setmanal per obtenir l’aigua que necessites.

Estableix rutines

Hi ha certs hàbits que ens poden ajudar a beure més aigua. Un d’ells és beure’n un got abans de cada àpat. Si convertim aquesta pràctica en una cosa habitual, ens assegurarem de beure sempre com a mínim cinc gots al dia, un per a cada àpat que fem.

Prepara refrescos casolans que incloguin aigua

Per trencar una mica amb la monotonia, podem preparar llimonada, per exemple. És una beguda fresqueta i deliciosa que fa que el moment d’hidratar-nos sigui molt atractiu. Dissol en un litre d’aigua uns 100 grams de sucre i afegeix-hi el suc de quatre llimones, unes fulles de menta i llest!

Tots aquests trucs són molt senzills i ens poden ajudar a aconseguir beure els 2 litres d’aigua diaris que necessitem. Què t’han semblat? Se t’acudeixen altres maneres d’aconseguir-ho? Explica’ns-les!

 

Com es prepara?