{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

L'aigua és molt important per al desenvolupament físic i cognitiu dels més petits. Els ajuda a mantenir-se hidratats, contribueix al funcionament correcte de les seves funcions físiques i cognitives i els regula la temperatura corporal. Serveix per eliminar toxines, per disminuir la calor del cos mitjançant la suor i forma part de les secrecions que ens ajuden a fer la digestió. Per aquests i molts més beneficis, et donem alguns consells perquè aconsegueixis que els teus fills beguin cada dia l'aigua que necessiten.

Trucs senzills per aconseguir que els nens beguin més aigua

Ofereix-los aigua tot sovint

Sobretot si heu de sortir de casa, tant si és al parc com al centre comercial o durant un viatge llarg en cotxe. Pot ser que a ells se'ls oblidi beure aigua o que no siguin del tot conscients que tenen set; en qualsevol cas, el més probable és que quan els n'ofereixis, de sobte sense saber ben bé per què en vulguin i en beguin uns glops. Per això, intenta dur sempre una ampolla d'aigua fresca.

Presenta'ls-la de manera que a ells els agradi

Et recomanem que en lloc d'oferir-los l'aigua en una simple ampolla de plàstic, ho facis en un recipient com una cantimplora o una tasseta de plàstic cridanera o que contingui els seus personatges animats preferits. És un gran incentiu per a la canalla!

Suc de fruita per berenar!

L'aigua també es troba en els aliments, sobretot a la fruites. La taronja, la pinya, la síndria, el meló o les maduixes són algunes de les fruites que més aigua contenen. Per això nosaltres preferim que en lloc de comprar al supermercat un suc ja fabricat, el preparis tu mateixa. No hi ha res millor que un suc natural per berenar: els mantindrà hidratats. Altres plats amb què també prenen aigua són les cremes, els purés, les farinetes, les verdures o els batuts.

Inclou una canyeta al got

És un truc de cara als més petits, perquè probablement els costarà beure un got sols sense ajuda. Per fer-ho més fàcil i atractiu, podem ensenyar-los a beure aigua amb una canyeta. Deixa que triïn ells el color de la canyeta i presenta-ho com una cosa divertida.

Acostuma'ls a menjar amb aigua

El dinar i el sopar es poden convertir en dos moments clau per fomentar la ingesta d'aigua dels fills. Si ens assegurem que beuen uns dos gots en cada àpat, complirem part de les seves necessitats diàries. Intenta que mengin amb aigua en lloc de sucs o refrescos, així aconseguiràs crear-los una rutina saludable.

Beu aigua davant seu

Les criatures petites aprenen imitant les figures que tenen com a referent a casa, com els pares o els germans grans. Si procures beure aigua davant seu, els ajudaràs a fer el mateix.

Converteix-ho en un joc

Fes que beure aigua sigui una competició sana. Ofereix als teus fills una ampolla d'aigua en què hagis fet diferents marques amb un retolador permanent per mesurar la quantitat. Dóna'n una a cadascun dels teus fills i digue'ls que qui aconsegueixi buidar l'ampolla al llarg del dia, guanya! D'aquesta manera els pot resultar més amè i seran més conscients de les quantitats d'aigua que prenen.

Recorda que l'EFSA (Agència Europea de Seguretat Alimentària) recomana que els nadons de 2 a 3 anys consumeixin uns 5 gots i mig d'aigua al dia. Els nens de 4 a 8 anys, 6 gots i mig. I els de 9 a 13 anys, uns 8 gots i mig. A partir dels 14 han de beure com a mínim dos litres d'aigua al dia. Tenint això en compte, si mantenen una alimentació rica en fruites i verdures i poses en pràctica aquests petits trucs, aconseguiràs que els teus fills beguin més aigua.

*"L'aigua contribueix a mantenir les funcions físiques i cognitives normals i a regular la temperatura corporal, amb una ingesta diària mínima de 2 l d'aigua al dia, procedent de qualsevol font."

Com es prepara?