{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

No hi ha res més entretingut que passar un cap de setmana preparant noves receptes i ensenyant als més petits, sobretot si es tracta de receptes tan dolces i saboroses com la del brownie. És una recepta d’origen nord-americà, que en principi pot semblar complicada però que, de fet, quan us hi poseu, veureu que és d’allò més senzilla.

Per preparar la recepta original necessitarem els ingredients següents:

- 125 g de xocolata especial per a postres

- 125 g de mantega

- 130 g de sucre

- 2 ous

- 50 g de farina (l’ideal és farina per a pa de pessic)

- De manera opcional: 1 cullerada de canyella en pols o 1 cullerada de vainilla ensucrada

I com es prepara?

El primer que hem de fer és posar el forn a preescalfar a 150 °C. Mentrestant, en una cassola fonem la xocolata al bany maria, remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi i es cremi. Una vegada fosa, hi afegim la mantega, millor si és a daus perquè es fon més fàcilment, juntament amb la xocolata. Convé barrejar-ho molt bé fins a crear una massa.

El pas següent el podem fer mentre es fon la xocolata amb la mantega, sense oblidar-nos de remenar! En un recipient, per exemple un bol, batem els ous i hi afegim, a poc a poc, el sucre, remenant bé fins que es dissolgui.

A aquesta preparació hi afegim la massa que havíem preparat en el primer pas amb la xocolata i la mantega i, a poc a poc, per evitar que es facin grumolls, hi afegim la farina, la vainilla i la canyella, fins que quedi una massa.

Finalment, engreixem amb mantega o oli un motlle, millor si és rectangular i una mica alt, i aboquem la massa a l’interior.

Per tastar el nostre brownie, només ens faltarà fornejar aquesta elaboració durant uns 30 minuts, i comprovar amb un escuradents que l’interior no estigui cru. El podem decorar amb unes nous per sobre o uns trossets de fruita.

Oi que és senzillíssim? Segur que als vostres fills els encanta! Us poden ajudar a fer els primers passos, s’ho passaran molt bé.

Per fer aquesta recepta més saludable, podem canviar certs ingredients de la recepta tradicional per d’altres. Serà ideal per variar i fer-la una mica diferent, ja que aportarà greixos més saludables i hidrats de carboni complexos, sense sucres afegits. I... què necessitem i com hem de preparar-ho per gaudir d’un deliciós brownie més lleuger?

Només hem de canviar la xocolata per a postres per 5 cullerades de cacau en pols, la mantega per 25 ml d’oli d’oliva i el sucre per 15 g d’edulcorant en pols (apte per a cocció).

La preparació és molt similar a l’anterior, fins i tot més ràpida, perquè no cal fondre la xocolata:

  1. Barregem en un recipient la xocolata en pols, la farina i l’edulcorant. Hi afegim una mica de sal.
  2. Hi afegim l’oli d’oliva i els ous, i ho remenem bé fins que la massa estigui homogènia.
  3. Preescalfem el forn a 180 °C i aboquem la massa en un recipient prèviament greixat amb oli. Ho fornegem durant uns 30 minuts i comprovem que l’interior estigui ben cuinat.

Oi que encara és més senzill que l’anterior? Perfecte per preparar-ho i tastar-ho de seguida!

En lloc de decorar-lo amb nous, el que podem fer és picar-les a trossos i incorporar-les a la massa, abans d’abocar-la al motlle, remenant bé. Ja veureu que està boníssim, i les nous queden genials combinades amb l’exquisit gust del brownie. O, per exemple, podríeu afegir-hi plàtan, seguint el mateix consell.

També podeu provar de rebaixar l’oli de 25 ml a 10 ml (una cullerada sopera) i afegir-hi un iogurt Griego de Danone. Què us sembla el resultat?

Si us ve de gust variar, la recepta de brownie amb prunes i ametlles està d’allò més bona! 

Us animeu a preparar aquestes delicioses receptes? Segur que teniu tots els ingredients a casa, així que ja podeu començar. Serà fabulós veure com s’ho passen els nens a la cuina!

També podem preparar en família un deliciós pa de pessic amb iogurt. Què preferiu?

Com es prepara?