{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

No hi ha res més entretingut que passar un cap de setmana preparant noves receptes i ensenyant als més petits, sobretot si es tracta de receptes tan dolces i saboroses com la del brownie. És una recepta d’origen nord-americà, que en principi pot semblar complicada però que, de fet, quan us hi poseu, veureu que és d’allò més senzilla.

Per preparar la recepta original necessitarem els ingredients següents:

- 125 g de xocolata especial per a postres

- 125 g de mantega

- 130 g de sucre

- 2 ous

- 50 g de farina (l’ideal és farina per a pa de pessic)

- De manera opcional: 1 cullerada de canyella en pols o 1 cullerada de vainilla ensucrada

I com es prepara?

El primer que hem de fer és posar el forn a preescalfar a 150 °C. Mentrestant, en una cassola fonem la xocolata al bany maria, remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi i es cremi. Una vegada fosa, hi afegim la mantega, millor si és a daus perquè es fon més fàcilment, juntament amb la xocolata. Convé barrejar-ho molt bé fins a crear una massa.

El pas següent el podem fer mentre es fon la xocolata amb la mantega, sense oblidar-nos de remenar! En un recipient, per exemple un bol, batem els ous i hi afegim, a poc a poc, el sucre, remenant bé fins que es dissolgui.

A aquesta preparació hi afegim la massa que havíem preparat en el primer pas amb la xocolata i la mantega i, a poc a poc, per evitar que es facin grumolls, hi afegim la farina, la vainilla i la canyella, fins que quedi una massa.

Finalment, engreixem amb mantega o oli un motlle, millor si és rectangular i una mica alt, i aboquem la massa a l’interior.

Per tastar el nostre brownie, només ens faltarà fornejar aquesta elaboració durant uns 30 minuts, i comprovar amb un escuradents que l’interior no estigui cru. El podem decorar amb unes nous per sobre o uns trossets de fruita.

Oi que és senzillíssim? Segur que als vostres fills els encanta! Us poden ajudar a fer els primers passos, s’ho passaran molt bé.

Per fer aquesta recepta més saludable, podem canviar certs ingredients de la recepta tradicional per d’altres. Serà ideal per variar i fer-la una mica diferent, ja que aportarà greixos més saludables i hidrats de carboni complexos, sense sucres afegits. I... què necessitem i com hem de preparar-ho per gaudir d’un deliciós brownie més lleuger?

Només hem de canviar la xocolata per a postres per 5 cullerades de cacau en pols, la mantega per 25 ml d’oli d’oliva i el sucre per 15 g d’edulcorant en pols (apte per a cocció).

La preparació és molt similar a l’anterior, fins i tot més ràpida, perquè no cal fondre la xocolata:

  1. Barregem en un recipient la xocolata en pols, la farina i l’edulcorant. Hi afegim una mica de sal.
  2. Hi afegim l’oli d’oliva i els ous, i ho remenem bé fins que la massa estigui homogènia.
  3. Preescalfem el forn a 180 °C i aboquem la massa en un recipient prèviament greixat amb oli. Ho fornegem durant uns 30 minuts i comprovem que l’interior estigui ben cuinat.

Oi que encara és més senzill que l’anterior? Perfecte per preparar-ho i tastar-ho de seguida!

En lloc de decorar-lo amb nous, el que podem fer és picar-les a trossos i incorporar-les a la massa, abans d’abocar-la al motlle, remenant bé. Ja veureu que està boníssim, i les nous queden genials combinades amb l’exquisit gust del brownie. O, per exemple, podríeu afegir-hi plàtan, seguint el mateix consell.

També podeu provar de rebaixar l’oli de 25 ml a 10 ml (una cullerada sopera) i afegir-hi un iogurt Griego de Danone. Què us sembla el resultat?

Si us ve de gust variar, la recepta de brownie amb prunes i ametlles està d’allò més bona! 

Us animeu a preparar aquestes delicioses receptes? Segur que teniu tots els ingredients a casa, així que ja podeu començar. Serà fabulós veure com s’ho passen els nens a la cuina!

També podem preparar en família un deliciós pa de pessic amb iogurt. Què preferiu?

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.